Consiliul Județean Suceava a aprobat, cu un singur vot împotrivă, indicatorii pentru modernizarea clădirii Palatului Administrativ și înființarea unei Săli a Unirii


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a aprobat marți, cu un singur vot împotrivă, indicatorii pentru modernizarea clădirii Palatului Administrativ și înființarea unei Săli a Unirii prin reamenajarea curții interioare.

Singurul vot împotrivă a fost a consilierului județean Dan Ioan Cușnir(PSD) care a spus că el consideră că astfel de lucrări de modernizare ar putea fi finanțate doar dacă se finalizează investițiile în grădinițe, școli sau spitale.

El a susținut că nu poate fi de acord cu un asemenea proiect de modernizare a Palatului Administrativ când în județ sunt școli care au toaletele în curte.

Pe de altă parte, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că sunt proiecte care sunt complementare. El a explicat că proiectul de modernizare a Palatului Administrativ, evaluat la 17, 28 de milioane de lei, urmează să fie promovat prin PNDL, iar localitățile pot să propună proiecte tot prin PNDL pentru grădinițe și școli.

El a arătat că județul Suceava trebuie să depună proiecte pe cât mai multe programe de finanțare, iar această oportunitate nu ar trebui ratată.

Prin acest proiect se va amenaja o sală tip cupolă în curtea interioară a Palatului Administrativ, o Sală a Unirii care să fie finalizată până la sfârșitul anului 2018, dar că vor fi modernizate și celelalte zone din clădire, inclusiv sala de ședințe.


Intră acum și în grupul de