Nechifor se întreabă care va fi viteza României în cadrul Europei cu mai multe viteze: Parcă am prea stat la punctul mort


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor,  fost europarlamentar, a constatat  că Franța vrea acum o Europă cu mai multe viteze după ce începe să-și reducă deficitul bugetar și se întreabă care va fi viteza în care va funcționa România în această nouă proiecție a construcției europene.

„Interesantă dorinţa lui Francois Hollande de a avea o Europă cu mai multe viteze, aşa încât, ţările care doresc o dezvoltare mai rapidă să nu fie împiedicate de ţările cu dezvoltare mai lentă. Păi, dacă ne uităm pe datele statistice din ultimii ani, deficitul bugetar al Franţei a fost varză (de Bruxelles). Acum le convine când se apropie de 3 %, limita impusă de Tratatul de la Maastricht”, a scris Nechifor pe pagina sa de socializare.

El și-a exprimat temerea că această poziţie a preşedintelui Franţei nu are de-a face doar cu campania electorală care bate la uşă în Franța.

”Şi culmea, declaraţia lui Hollande, vine cu patru zile înaintea alegerilor din Hollande (Olanda n.r.), unde Geert Wilders şi al sau PVV (Partidul Libertăţii) ar putea câştiga alegerile”, adaugă fostul europaralentar.

El notează că între timp, România şi-a făcut conştiincioasă temele și că câţiva ani se încadrează în 3% deficit, are și creştere economică, iar doar stabilitatea cursului valutar pare să o fi luat-o un pic razna în ultimul timp.

„Deci în ce viteză să băgăm, că parcă am prea stat la punctul mort? Nu de alta, dar cam miroase a ambreiaj”, a scris Nechifor.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi-a reafirmat vineri susţinerea pentru o Uniune Europeană cu mai multe viteze în care acele state ce doresc să avanseze ‘mai rapid’ în integrarea lor să poată să o facă, fără însă ca acest lucru să însemne că se va ”închide uşa” în faţa vreunuia dintre partenerii comunitari.


Intră acum și în grupul de