Primarul Ion Lungu a cerut sprijin guvernamental și parlamentar pentru legea care să transfere 156 de hectare de pădure în proprietatea municipiului Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a cerut, cu prilejul ceremoniei de învestire în funcție a noului prefect de Suceava, Mirela Adomnicăi, sprijin guvernamental și parlamentar pentru adoptarea unei legi prin care municipiul Suceava să intre în proprietatea a 156 de hectare de pădure în zona Cetății de Scaun dar și în zona Zamca.

Primarul a cerut să fie sprijinit de noul prefect, dar și de ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezent la această ceremonie.

Totodată, el a cerut și  parlamentarilor de Suceava, președintelui PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, sprijin pentru transferul a 156 de hectare de pădure în proprietatea municipiului.

„Suntem pe punctul de a transfera 156 de hectare de pădure la municipiul Suceava, care este pe raza municipiului Suceava, 50 de hectare la Cetate, 110 în Zamca, necesare pentru îndeplinerea condițiilor pentru aprobarea PUG-ului pe de o parte, pe de altă parte de a dezvolta zone de agrement în municipiul Suceava. Am nevoie de sprijinul dumneavoastră. Fac un apel public e nevoie de o lege în Parlament. Am acordul de principiu de la Romsilva și vreau să cred să mă bazez pe sprijinul dumneavoastră”, a spus Ion Lungu.

El a discutat însă și în particular despre această problemă cu secretarul de stat în Ministerul Mediului, Eugen Constantin Uricec.

Liderul grupului PSD din Consiliul Local Suceava, Vasile Mocanu, anunțase de joi că PSD sprijină acest proiect.

„Am discutat în partid să susținem acest demers”, a spus Mocanu în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de