Băișanu: Eu cred că Guvernul Cioloș a scos de pe piață un actor românesc care produce uraniu pentru a face loc unei firme din Canada


Intră acum și în grupul de

Deputatul ALDE de Suceava, Ștefan Alexandru Băișanu, susține o conferință de presă la cabinetul său parlamentar din cadrul Palatului Administrativ:

”Stuatia dezastruoasa in care a ajuns Compania Nationala a Uraniului si mina de la Crucea m-a determinat sa fiu aproape de mineri.

Am fost cu dl Nita la secretarii de stat din Ministerul Energiei. Am aflat cu stupefactie ce a facut de fapt Guvernul Ciolos si omul lui Ciolos la minister.

Omul numit de Ciolos ca director CNU a rupt relatia cu institutia care cumpara minereu de uraniu de la Crucea. Acum minerii nu mai au cui sa vanda.

Banuiesc ca e vorba de o firma din Canada care trebuie sa castige toate licitatiile. Eu ca vicepresedinte al Comisiei de Abuzuri, voi cere o comisie de analiza a activitatii CNU de pe vremea guvernarii Ciolos si pana acum. Sa vedem daca oamenii si-au facut datoria fata de tara si de oamenii care lucreaza.

Eu cred că Guvernul Cioloș a scos de pe piață un actor românesc care produce uraniu pentru a face loc unei firme din Canada. E o acuzatie grava care ar trebui analizata foarte serios chiar si de DNA si DIICOT.

Un nepatriot s-a gandit sa transforme Romania in tributar unei firme din Canada. Vreau si o ancheta de urgenta la CNU. Vreau deblocarea salariilor restante.

Eu consider ca e un atentat la siguranta nationala care trebuie rezolvat repede. Ca deputat, am obligatia sa ma interesez de bunul mers al acestei activitati.

Observ ca dl Lungu a anuntat scumpirea gigacaloriei. Am ramas uimit de ce se petrece si evident i-as spune acum ce i-am spus acum un an: vezi Ioane ca ajungi la vorba mea si ca se va scumpi caldura. Si ca asta e primul pas?

I-as propune sa se gandeasca din nou la acel referendum si la centralele termice de apartament pe care le-am propus acum un an.

In campania de anul trecut, se jura cu mana pe Biblie si pe toti sfintii ca nu creste nici un pret si acum incep sa creasca.

Il rog pe dl Lungu sa redevina primar si sa puna pe tapet posibilitatea ca Primaria sa investeasca odata pentru totdeauna in centrale termice de apartament.

La urechile mele a ajuns informatia ca dl Lungu nu e zapciu doar pe caldura, ci va fi si pe apa. Am inteles ca pretul la apa rece va creste cu 18 %. ”


Intră acum și în grupul de