PSD Suceava răspunde lui Harșovschi: E culmea tupeului să spună că Florin Cristescu e contra sportului. Noi am propus doar împărțirea judicioasă a sumelor pentru sport


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a apreciat, vineri, că viceprimarul Lucian Harșovschi are „tupeu” să spună că Florin Cristescu este împotriva sportului.

„În şedinţa de Consiliu Local de joi consilierii locali PSD au cerut două modificări minore la propunerea de proiect, respectiv ca din sumele alocate către tir sportiv şi tir cu arcul câte 5.000 lei să fie redirecționați către lupte greco-romane. Astfel din bugetul total de 50.000 lei alocat celor 2 discipline sportive, doar 10.000 lei sa fie redirecționați catre lupte greco-romane, care ar creşte de la 30.000 lei la 40.000 lei. Vă asigurăm că CSM Suceava nu rămâne fără finanţare de la Consiliul Local – este doar o dorinţa de împărţire mai judicioasă a sumelor către diferitele discipline sportive”, se arată într-un comunicat semnat de Dan Ioan Cușnir.

El a menționat că cheltuielile cu masa, cazările şi deplasările sportivilor sunt asigurate de la Ministerul Tineretului şi Sportului, iar alocările de la Primăria Suceava, a căror destinaţie sunt concursurile şi premierile, sunt doar amânate până la următoarea şedinţa de Consiliu Local.

„Argumentaţia consilierilor PSD a fost legată de numărul aproximativ egal de sportivi care evoluează la cele două discipline (tirsportiv şi cu arcul respectiv lupte greco-române) şi de rezultatele obţinute, la lupte greco-române având 2 medalii de aur şiun loc 5 în competiţiile europene. Dar Lucian Harșovschi susţinut de Ioan Lungu şi PNL nu acceptă altă opinie decât a lor. Pentru ei dezbaterea şi democraţia sunt cuvinte străine, fără sens. Lucian Harsovschi trebuie să înţeleagă că prietenia care îl leagă de antrenorul de la tir sportiv nu trebuie să influenţeze alocările bugetare către alte discipline sportive”, se mai arată în comunicat.

 

Totodată, se subliniază că aleșii locali PSD au avut această abordare ca urmare a documentării pe care Florin Cristescu, singurul fost sportiv de performanţă din Consiliul Local Suceava, a făcut-o în ultimele săptămâni, urmând ca în viitorul apropiat să fie prezentată sucevenilor o documentare completă despre cum arată bazele sportive şi vestiarele sportivilor de performanţă după 14 ani de administraţie marca Ion Lungu, Lucian Harșovschi, PNL.

 

„Culmea tupeului este ca Lucian Harsovschi şi Ion Lungu să îi acuze pe Florin Cristescu şi pe Consilierii Locali PSD de politicianism. Cum îşi permit aceştia să îl blameze pe căpitanul echipei de aur a Sucevei la fotbal? Ştiu aceştia că Florin Cristescu nu şi-a încasat salariul de la ACS Foresta de 3 luni şi că la ultimele meciuri a suportat din buzunarul propriu cheltuielile cu masa şi deplasarea echipei de juniori? Suntem obișnuiți, de ani de zile, ca Primaria să considere sportul ca făcând parte din categoria problemelor minore dar noi, cei care chiar stăm de vorbă zi de zi cu sucevenii, vă spunem cu certitudine că aceștia își doresc din suflet dezvoltarea și a altor sporturi locale, inafară de binecunoscutul sport sucevean „pavele viteză” la care suntem campioni naționali”, se mai arată în finalul comunicatului.

 

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a criticat, joi, votul consilierilor PSD care nu au votat proiectul pentru alocarea de fonduri CSM Suceava și a anunțat ședință extraordinară pentru ca finanțarea sportului să fie asigurată.

 

 

 

„Declarativ, cu toții sprijină sportul sucevean! Astăzi în ședința de C.L. consilierii PSD nu au votat proiectul pentru alocarea sumelor pentru C.S.M. Suceava”, a spus Harșovschi.

 

El a arătat că unii au făcut și conferință de presă la partid și au spus că sunt alături de sport, dar au votat împotrivă.

 

„Acest lucru nu face decât să întârzie finanțarea sportului, finanțare întârziată deja de aprobarea târzie a bugetului local. Sportivii vor avea se suferit de pe urma jocului politicianist al PSD”, a spus viceprimarul.

 

El a mai arătat că cei din PSD au profitat de lipsa consilierilor PMP de la ședință și au blocat finanțarea sportului.

 

”Îi asigur pe sportivi că nu au făcut decât să întârzie alocarea acestor bani și că PNL este alături de sport și vom introduce proiectul într-o ședință extraordinară pentru a da bani sportivilor”, a spus viceprimarul.

 

Potrivit proiectului de hotărâre urmau să fie alocate următoarele sume:

 

secția rugby – 175.000 lei

 

secția volei – 65.000 lei

 

secția tir sportiv -25.000 lei

 

secția tir cu arcul -25.000 lei

 

secția hochei pe gheață -30.000 lei

 

secția box – 20.000 lei

 

secția atletism – 50.000 lei

 

secția lupte greco-romane – 30.000 lei

 

secția canotaj -80.000 lei

 

(N.B.)


Intră acum și în grupul de