Alegeri pentru primar la Vatra Moldoviței și Forăști, cel mai probabil în 11 iunie


Intră acum și în grupul de

PSD a decis, joi, în cadrul Comitetului Executiv întrunit la Sinaia să recomande Guvernului să organizeze alegeri locale parțiale pe data 11 iunie.

Potrivit unor surse din PSD, conducerea partidului a decis organizarea alegerilor parțiale în 11 iunie pentru a fi ocupate locurile vacante de primari din țară, unii fiind aleși în funcții de parlamentar, iar alții  au fost demiși din funcții cum este cazul în județul Suceava unde doi primari sunt în această situație.

Guvernul urmează să decidă, prin Hotărâre, data și calendarul organizării alegerilor parțiale.

În județul Suceava, doi primari au fost demiși din funcții de prefect la sfârșitul anului trecut după Înalta Curte de Casație și Justiție a admis rapoartele Agenției Naționale de Integritate care a constatat că aceștia au fost în situații de conflict de interese.

Astfel, primarul comunei Vatra Moldoviței, Virgil Saghin(PNL), a fost găsit de ANI în conflict de interese printr-o decizie din 10 noiembrie a Înaltei Curți de Casație și Justiție – Secţia de contencios administrativ şi fiscal.

Totodată, primarul comunei din Forăști, Brăduț Avrămia (PSD) a fost destituit din  funcție în 28 octombrie, după ce ICCJ a menținut raportul ANI care a depistat că acesta a fost în conflict de interese.

Cei doi primari destituiți din funcție au atacat în instanță ordinul prefectului de Suceava cerând anularea acestuia.(Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de