Băișanu la Antena 3 după ce ministrul de Finanțe a anunțat impozitul pe gospodărie: Lipsa comunicării a transformat o măsură bună într-o măsură discutabilă


Intră acum și în grupul de

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a declarat, miercuri seara, la Antena 3 în cadrul emisiunii La ordinea zilei, că despre impozitul pe gospodărie anunțat de ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a auzit la radio.

El a spus că e o lipsă de comunicare ce a afectat activitatea Guvernului în momentului de față.

„Chiar dacă au luat măsuri bune, lipsa comunicării a transformat o măsură bună într-o măsură discutabilă”, a spus Băișanu.

El a menționat că  a aflat la radio de această declarație.

„Nu s-a discutat nici în PSD nici în ALDE și cred că e firesc și normal ca aceste lucruri să se discute și, în cadrul partidului, unde sunt breșe, să fie pansate, să fie reglate”, a spus Băișanu.

Liderul ALDE Suceava a mai spus că pentru el este de neînțeles și de ce sindicatele contestă mărirea salariilor bugetarilor.

„Pentru mine e iar o stare de șoc când sindicatele strigă ”Nu”  la o măsură de creștere a salariilor bugetarilor”, a spus Alexandru Băișanu.

Deputatul sucevean a spus că știe că ALDE împreună cu PSD au câștigat alegerile, iar el ca deputat ALDE a aflat de la radio, de la televiziune ce se întâmplă cu guvernarea.

„Nu e tocmai bine”, a spus Băișanu.

El a menționat că din declarația ministrului Finanțelor a înțeles că vor scădea impozitele nu vor crește.

Băișanu și-a pus întrebarea de câte milioane de contabili sau economiști de familie va fi necesar pentru a implementa una din măsurile avute în vedere.

„Suntem 17 milioane de români în țară, vreo cinci milioane afară și ne vor trebui undeva la cinci milioane de contabili sau economiști pentru familie”, a spus Băișanu.

Ministerul de Finanţe are în lucru un proiect de modificare a Codului fiscal, printre propuneri numărându-se introducerea de la 1 ianuarie 2018 a unei cote unice de impozit pe venit de 10%, acordarea unor deduceri fiscale şi introducerea noţiunii de gospodărie recunoscută fiscal, a anunţat miercuri ministrul Viorel Ştefan.

„Acest sistem a funcţionat până în 2005, din 2005 – 2006 s-a renunţat la globalizarea veniturilor. Deci, vrem să reintroducem, nu e vorba de alte taxe, nu e vorba de alte impozite, e vorba de o altă manieră de a gestiona impozitul pe venit care să includă în baza de impozitare toate veniturile, indiferent de sursa de realizare a lor şi care să facă posibil ca din baza de impozitare să se elimine toate deductibilităţile fiscale”, a spus Viorel Ştefan. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de