Managerul Spitalului Județean Suceava: De Paști vor funcționa toate cele 25 de linii de gardă, iar pacienții vor primi meniu ce include ouă, sarmale, friptură şi cozonac


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, miercuri, pentru NewsBucovina că premergător Sărbătorilor Pascale au fost efectuate mai multe activităţi de curăţenie şi amenajare în parcul unităţii, dar şi intervenţii la nivelul tuturor secţiilor privind igienizarea spaţiilor, reparaţii ale unor instalaţii, înlocuirea unor obiecte sanitare defecte sau completarea cazarmamentului aferent pacienţilor.

Rîmbu a spus că în parcul spitalului a fost tunsă iarba şi s-au efectuat activităţi de curăţenie, de văruire a copacilor, urmând să fie refăcute parţial în perioada următoare şi marcajele.

El a mai spus că şi în secţiile spitalului au fost făcute intervenţii privind igienizarea spaţiilor destinate atât pacienţilor, cât şi personalului medical, au fost efectuate reparaţii la instalaţiile electrice, sanitare şi de canalizare, au fost efectuate lucrări de reparaţii ale pereţilor şi văruirea acestora, au fost montate colţare la uşile de acces, au fost reîmprospătate ceruirile pavimentelor şi au fost înlocuite chiuvetele deteriorate.

Managerul SJU Suceava a precizat că a mai fost efectuată şi o inventariere a cazarmamentului aferent pacienţilor, iar acolo unde a fost necesar, acesta a fost completat cu cearceafuri simple, cearceafuri plic şi pături.

“Vrem să precizăm că la nivelul spitalului s-a intervenit pentru a aduce condiţiile de spitalizare la cel mai înalt nivel, care să concorde cu Sărbătorile Pascale”, a spus Rîmbu.

El a arătat că pentru cele trei zile de Paşte sunt active toate cele 25 de linii de gardă, fiind planificate gărzile astfel încât să fie asigurate atât de medici cu experienţă, dar şi de medici nou angajaţi în spital.

“Toate liniile de gardă vor fi active, personalul medical este asigurat şi în acelaşi timp este atenţionat în ceea ce priveşte promptitudinea rezolvării cazurilor urgente şi din Unitatea de Primiri Urgenţe”, a precizat Rîmbu.

Managerul SJU Suceava a arătat că unitatea spitalicească dispune de stocurile necesare de medicamente şi de materiale sanitare în toată gama utilizată de spital, neexistând sincope în aprovizionare.

Rîmbu a precizat că, în afara liniilor de gardă, va fi asigurată o permanenţă şi din partea asistenţilor şefi, iar reprezentanţi ai Comitetului Director vor fi prezenţi, prin rotaţie, în spital, în perioada Sărbătorilor Pascale.

Managerul SJU Suceava a mai spus că în timpul sărbătorilor pacienţii vor beneficia de un meniu tradiţional de Paşte, ce include ouă, sarmale, friptură şi cozonac, iar pentru cei care au unele restricţii alimentare va fi asigurat un meniu conform dietei indicate de medicul curant.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de