Măsuri de fluidizare a traficului pe Calea Unirii din Suceava, puse în aplicare prin intervenția jandarmilor. Forțele de ordine chemate pentru ca Primăria să poată monta un semn de circulație


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a fost scandalizat de situația creată în zona bazarului unde un comerciant a împiedicat Primăria să pună în aplicare planul de fludizare a traficului  și să monteze un semn de circulație care exista în zona respectivă din anul 2007, semn de circulație care însă a dispărut.

Harșovschi a explicat că se lucrează în prezent la finalizarea adoptării măsurilor  pentru fluidizarea traficului rutier în zona Bazarului și că de marți s-a început montarea semnelor de circulație.

El a spus că acțiunea municipalității a decurs conform planificării până când s-a dorit montarea unui semn pentru semnalizarea unei treceri de pietoni pe strada Bazarului, pe domeniul public, în colțul unei construcții de la intrarea în centru comercial, semn de circulația care a existat şi în trecut, dar care a „dispărut”.

„Proprietarii de acolo nu au permis echipei de lucrători să monteze din nou semnul de circulaţie pe motiv că nu se mai vede marfa expusă în geam. Fiind în zonă, am încercat să le explic că acel semn trebuie instalat pentru a semnaliza trecerea de pietoni existentă încă din 2007. Deoarece explicaţiile mele nu au convins, iar proprietarul a început să-i îmbrâncească pe lucrători, am solicitat sprijinul poliției municipale”, a menționat viceprimarul.

El și-a exprimat suprinderea că nici măcar cel de-al doilea echipaj de poliţie sosit la fața locului nu a reușit să rezolve problema.

„Am fost surprins să observ că, chiar de față cu poliţiştii, lucrătorii au fost împinși și dați la o parte”, a adăugat viceprimarul.

Pentru a evita degenerarea situației, viceprimarul a solicitat angajaților să monteze restul semnelor de circulație înscrise pe planșă, urmând să revină miercuri, dar a constatat că noaptea nu a fost un sfetnic bun, deoarece lucrătorii s-au confruntat cu aceeaşi atitudine a proprietarilor magazinului.

„Stau și mă întreb dacă chiar așa de proastă e legea în România de nu poate poliția să facă nimic? Cel care e mai vocal și agresiv, eventual dacă mai cheamă şi pe cineva să filmeze, poate intimida poliţiştii suficient încât aceştia să nu îşi facă treaba?”, s-a întrebat viceprimarul.

El a declarat că joi dimineața semnul de circulație va fi montat cu sprijinul Jandarmeriei care va asigura ordinea și punerea în aplicare a proiectului aprobat, fiind astfel încheiat proiectul ce prevede măsurile de fluidizare a traficului rutier pe Calea Unirii.


Intră acum și în grupul de