LIVE TEXT: Organizaţia judeţeană PNL Suceava își alege noua conducere


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 1000 de persoane participa la alegerile Organizatiei Judetene Suceava a PNL, care au loc la Casa Culturii din municipiul resedinta de judet.

La sedinta participa si prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu, care este și vicepreședintele Camerei Deputaților.

Pe scena Casei Culturii au luat loc primarii PNL din judet, consilierii judeteni, alesi locali si parlamentarii PNL de Suceava.

Gheorghe Flutur, singurul candidat la funcția de președinte al Organizației Județene PNL Suceava:

”In Ajun de Sfantul Gheorghe imi revine sarcina de a deschide lucrarile conferintei de alegeri. Multumesc tuturor delegatilor care au venit la Suceava.

Peste opt saptamani, la Bucuresti vor fi 5000 de delegati si Suceava va avea un numar foarte mare de delegati si vom alege conducerea PNL la nivel national.

Din 27de ani de la Revolutie am avut sansa sa fiu in politica 17 ani si PNL sa conduca judetul aproape 5 ani. Am fost un mandat la putere intre 2008 si 2012.

Imi aduc aminte cum PNL la Suceava avea o singura cifra in sodajele de opinie. Erau doi consilieri judeteni si se dorea ca si din ei PSD sa se infrupte.

In 2004, eram un tanar senator si alaturi de Stolojan m-am ocupat de reconstructia partidului. Aici, acasa, am incercat si reusit sa echilibram fortele.

Trebuie sa se stie ca Suceava a avut un ministru care a aderat tara la UE. Am avut cele mai grele sarcini de stergere a steguletelor rosii si am reusit.

In 2008, impreuna cu dvs., am incercat primul mandat uninominal de presedinte al CJ. Si a fost o victorie mare a noastra intr-un judet unde nu aveam sanse mari.

Am platit in 2012 pentru erodarea guvernarii. Au trecut 4 ani de opozitie si anul trecut  ne-am luat revansa. Trebuie spus ca Suceava a facut cel mai mare scor ca numar de voturi pentru CJ. Cu redistribuirea a fost 57%. 45 de primarii, iar echipa mea la CJ a castigat in 75 de localitati pentru CJ.

Gheorghe Flutur

Vreau sa marturisesc ceva: am avut un proiect politic cand nu m-am inteles cu liderii PNL si am facut PLD si PDL, dar toate cu L de la liberali in ele.

Viata mi-a dat dreptate, dar la Suceva a existat un nucleu dur de liberali. Am avut sansa sa luptam si sa decidem marea fuziune si sa unificam dreapta.

De la Suceava va trebui sa dam semnalul de stabilitate si reconstrcutie pentru ce urmeaza. Suceava a fost un model de fuziune.

Indemnul meu e la unitate pentru mai departe. Nu sunt unii nu stiu cum si altii nu stiu cum. As vrea sa vorbiti mai mult despre realizarile administratiei liberale.

Adversarii o recunosc. Au fost atrase fonduri de un miliard de euro. De la infrastructura de drumuri, pana la Aeroportul Suceava unde ne-am luptat sa aducem fonduri.

Bravo pimarilor PNL si consilierilor si le multumesc pentru ca eu nu puteam face mare lucru singur. Secretul a fost munca in echipa. Al doilea secret a fost sa nu fii purtatorul de barfe spre Bucuresti si sa iti rezolvi lucrurile acasa. Asa a fost puternica Suecava. Ne-am spalat rufele aici. Asta va trebui sa facem in continuare ca sa reusim.

Le cer primarilor echilibrul rabdare si sa luptam cat mai mult pentru PNL. Eu, personal, ma declar multumit pentru ce a fost.”

Sala a pastrat un moment de reculegere in memoria lui Ion Cobîcă, fost manager al BCR Suceava si membru in BPJ al PNL.

Gheorghe Flutur a predat mandatul si sedinta e condusa de Ovidiu Doroftei. Gestul e simbolic, Doroftei este tanar si este din fostul PNL, apropiat a fostului presedinte PNL, Alexandru Băișanu.

Ioan Balan, prim-președintele PNL Suceava, deputat:

”E o onoare sa vorbesc unei echipe de invingatori. Noi am castigat in alegeri, avem presedinte de CJ, am castigat Primaria Suceava si inca 45 de primarii.

Am fost cei mai buni la nivel national. Fiti mandri ca nu am lasat Bucovina pe mana PSD. Speranta e la noi.

Avem cea mai tare echipa de primari si consilieri locali care sunt respectati si iubiti de cetateni. Dragi PNL-isti, suntem, de deaprte, cei mai puternici si dupa ziua de azi, vom fi si mai puternici. Am toata increderea ca vom avea dupa alegerile astea cea mai buna echipa. E sarcina noastra sa nu lasam PSD sa revina la  conducerea judetului. PSD in Bucovina nu mai are ce cauta. A adus doar scoli ruinate, saracie si subdezvoltare.

Oamenii se uita cu speranta la noi. Nu avem voie sa gresim. Fiti puternici pentru ca in spatele vostru aveti ca mai puternica echipa liberala din Romania.

PSD va trebi sa plece de la guvernare cat mai curand. Ei au esuat inainte sa inceapa sa guverneze. Au inceput cu minciuni si au proptit economia in gard.

PNL trebuie sa fie pregatit sa guverneze si asta nu inseamna numai declaratii politice la TV. Va insemna oameni pregatiti si onesti care sa-si iubeasca tara.

PNL Suceava are cea mai buna echipa. PNL isi va respeta angajamentele si nu va lasa PSD sa distruga tara.”

Ion Lungu, președintele Organizației Municipale Suceava a PNL, primar al municiului Suceava:

”PNL la Suceava are un bilant pozitiv atat la judet, unde Flutur a castigat cu 57 %, cat si la municipiu. Am castigat de patru ori la rand Primaria.

Fac politica de 20 de ani. Vad foarte multi oameni pesimisti. PSD care e pe culme, dar in 2000 era mai puternic decat azi. Se manifestau mai puternic si faceau ce ii taia capul.

Si totusi cinci oameni la Voronet am stabilt sa il sprijinim pe Flutur pentru CJ si sa construim o echipa la Suceava.

Cred ca PNL trebuie sa fie varful de lance al unei constructii de dreapta la Suceava. Cine doreste sa vina alaturi de noi si sa facem o alternativa viabila la PSD pentru 2020.

Sper sa avem maturitatea sa gasim cel mai bun candidat la primaria Suceava pentru 2020. Nu avem voie sa pierdem Primaria in 2020. In sala sunt acum cel putin patru candidati care pot castiga Primaria. Noi va trebui sa o castigam. Ma angajez ca la Suceava ne vom face treaba .

PNL – Victorie la alegerile europarlamentare, PNL – Victorie la prezidentiale. PNL – Victorie la alegerile locale din 2020. Asa sa ne ajute Dumenezeu.”

Dumitru Pardau:

”E un moment deosebit pentru PNL chiar daca activitatea e una buna si pare banal sa fie bine. Azi se incheie fusiunea la Suceava.

Stiu ca nu a fost usor si va multumesc pentru intelegere si cumpatare si ca ati facut ca fuziunea sa para ca nu a avut obstacole.

Haideti sa calculam bine si sa punem la varf o echipa competenta si sa aducem victoria. Sa recastigam increderea membrilor PNL si a simpatizantilor. Vreau sa va multumesc pentru ca din 2004 am fost unul care a fost permanent in conducerea PNL. Am facut tot ce tine de mine sa nu va fac de rusine.

Vreau sa raman alaturi de dvs. si am o obligatie pentru ca partidul nu trece prin momente foarte bune in aceasta perioada. Cred ca e corect ca si azi in perioada mai grea sa fiu alaturi de dvs. si impreuna sa participam la refacerea PNL.

Azi e o formula de conducere agreata. Am optat, in urma discutiilor, pentru a ma inscrie pentru o functie de vicepresedinte. Poate nu mai este cea mai multumitoare echipa, dar cred ca impreuna, vom reusi sa anihilam unele dintre greseli.”

Catalin Predoiu, prim-vicepresedintele PNL și vicepreședintele Camerei Deputaților:

”Sunt bucuros sa ma aflu din nou azi la Suceava, viitoare capitala de regiune a Romaniei. Sunt onorat sa ma aflu in cea mai legata si puternica filiala.

PNL Suceava e un model pentru PNL la nivel national. Ati demonstrat ca ati invins PSD cand ati vrut dvs. si i-ati invins rau si ca stiti administratie.

Ati generat dezvoltare pentru mediul de afaceru. Bucovina arata ca o floare si politic. Si infrastrutura si mediu de afaceri.

Echipa de azi e o garantie ca succesele vor continua. Nu va faceti probleme ca exista o formula oarecum naturala si ca nu exista competitie.

Decat competitii trucate, mai bine formule de echipe care se inteleg. Doresc succes echipei care va iesi. Filiala Suceava e model si pentru ca e proba vie ca fuziunea poate reusi si PNL poate fi puternic. Cand exista echilibru si suflet, se degaja rezultat si victorie.

Daca tot ninge ca in decembrie, ce ar fi sa se refaca alegerile si ce ar auzi poporul? Ar afla ca datoria publica e la 40% din PIB, ca investitiile sunt blocate, ca promisiunile sunt doar pe hartie si Olguta le tine in posetuta si nu le arata neam.

Le trec rin cap tot felul de bazaconii. Ar intelege oamenii acum ca PSD atenteaza la echilibrul statului prin legi anapoda.

Daca ar fi alegeri azi, dl Dragnea nu ar mai avea nici minciuni sa scoata. Din pacate, lucrurile nu au fost spuse cu forta la momentul cand trebuia.

Cei care mai au in cap cooperative ca e de sud de stanga sau de dreapta sa nu uite ca forta partidului sta in membri. Eu vreau sa merg pe calea membrilor. Asta e calea mea si in felul asta voi castiga competita din partid. Pentru mine, PNL Suceava e un factor de inspiratie. Aici s-a reusit prin valoare si meritocratie.

PNL are nevoie de reconstructie in multe locuri. Modul cum s-a strcuturat PNL Suceava e un model. Nimeni nu poate reusi singur. E nevoie de echipa.”

Mihăiță Negură, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc:

”Am ascultat cu interes discursul dlui Predoiu, dar sa nu uitati niciodata greselile pe care le-au facut celalti presedinti ai PNL.

Am avut o infrangere rusinoasa si neasteptata la alegerile parlamentare de anul trecut. Noi primarii ne-am facut datoria.”

Ilie Bonches, primarul municipiului Vatra Dornei:

”Am sa ma lupt sa aduc proiecte si gazul la Dorna. Sa refacem cazinoul, sa facem din Dorna statiune internationala.”

Daniel Cadariu, senator PNL de Suceava:

”Eu cred ca Suceava merita cel putin doua functii de conducere la nivel central. Avem cel mai mare numar de palamentari dupa Bucuresti.”

Dumitru Mihalescul, deputat PNL de Suceava:

”Sunt onorat si mandru sa fac parte din echipa PNL. O echipa puternica. La Bucuresti sunt mandru ca sunt sucevean. Avem o responsabilitate mare acum, dupa 27 de ani de cand   s-a intamplat Revolutia. Sunt acuzat ca ii fac comunisti pe PSD, dar asta e realitatea.

PSD nu stie sa construiasca, ci doar sa cheltuie. Ei se ocupa cum pot cheltui banii care    s-au adunat si cum sa isi rezolve problemele lor.

Va trebui sa dam un semnal sa facem politica pe niste principii sanatoase. Suntem cel mai crestin popor din Europa, dar din pacate, cel mai corupt. Multumesc lui Flutur, Balan si lui Ioan Lungu pentru echipa in care m-au primit. Am condus o companie pana anul trecut si sunt mandru de ea. Succes tuturor celor care candideaza.”

Adrian Popoiu, primarul orașului Siret:

”Sunt in PNL si doar in PNL din 1996. Sunt presedinte la PNL SIret din 2000, cu o pauza de 2 ani si la al treilea mandat de primar.

Trebuie sa fim consecventi in idei si principii si sa nu ne indoim in fata vantului care mai bate dinspre ALDE.

Sper ca din 2020 sa avem si consilieri judeteni si ma voi lupta ca zona mea sa aiba si un parlamentar.”

Steliana Miron, fost senator de Suceava:

”As vrea sa ii multumesc lui Gheorghe Flutur si conducerii organizatiei, lui Ioan Balan si Ion Lungu pentru ca ati aratat ca echipa PNL e puternica si unita.

Azi nu e vorba doar de alegerile de la Suceava, ci de viitorul PNL si despre viitorul Romaniei. Pentru mine e clar ca PNL are proprirul sau drum si nici un calcul electoral nu ne poate abate de la acest drum. Nu putem fi mari fara conducatori mari.

Trebuie sa facem ceea ce oamenii asteapta de la noi. Noi, la Suceava, suntem vii politic pentru ca Suceava a demonstrat performanta.”

Bogdan Gheorghiu, deputat PNL de Suceava:

”S-au spus multe pana acum, dar trebuie sa spun ca anul trecut, dintre toti candidatii am fost singurul propus in mod direct de Flutur. A fost o mare responsabilitate pentru mine. Flutur e omul care in 2000 si-a asumat sarcina de a prelua un partid de undeva 5 %.

PSD si-a inghitit rasul care il avea in 2000 despre Flutur. Mi l-am ales model pe Flutur in politica. Sunt mandru ca am ocazia sa imi fac stagiatura langa domnia sa.

Momentul actual e dificil, dar din toamna, sansa ne va surade. Azi ne terminam treaba la Suceava si Bucurestiul ar face bine sa vada cum se face politica.”

Vasile Tofan, fost primar al municipiului Fălticeni:

”Am participat la multe alegeri din astea. Intrebarea care venea de la oameni e de la Bucuresti cine vine? Azi, de la Bucuresti nu prea mai are cine veni, din pacate. Am avut noi soarta, ghinionul, ca dupa fiecare sfarsit de episod cu reusita sa dam cu oistea in gard si sa pierdem si liderii.

In CDR, la finele epsiodului, presedintele invins de sistem a plecat acasa, iar premierul Ciorbea s-a facut Avocatul Poporului, dar e al diavolului de la PSD.

In 2004, ne-am pedelit oleaca. M-am facut si eu si trebui sa marturisesc asta. Fostul nostru presedinte de succes, Tariceanu, e expert in matrimoniale si ii slujeste pe PSD-isti. Halal partid am avut. Apoi am mai sunat adunarea. Am izbandit doar pe jumatate, ca am ajuns doar la Cotroceni. Necaz mare, nu mai aveam conducator.

Dragilor, nu mai este vremea liderului providential. Singura sansa e ca o mana de 30 de barbati cu scaun la cap sa ia lucrurile de la capat cu PNL.”

Gheorghe Flutur:

”In opozitei e greu, ca e de muncit. Trebuie sa dai si nu sa primesti. Sa fim sinceri cu noi pana la capat si sa vedem unde am gresit.

Fuziunea neterminata si copilul cu doua moase cum a fost la Bucuresti a fost una din greselile tranzitiei de 2 ani si ceva.

Pornind de la asta ca poate trebuia sa facem mai mult la parlamentare, trebuie sa schimbam ceva. Eu ma inham la treaba, nu ca vreau ceva de la partid. Vin sa pun la dispozitia partidului buna credinta si energia.

Suceava asteapta de la PNL foarte multe. Eu va zic asa, dupa 17 ani de politica, impreuna cu echipa de azi vin sa propun Sucevei modernizare si motoarele turate.

Nu voi candida pentru o functie la nivel national, dar voi cere conducerii centrale sa fie mai activa. Vreau parteneriat cu viitorul presedinte al Romaniei.

Castigarea europarlamentarelor si alegerilor locale din 2020. Sunt obiective pe care ni le asumam. Sa ne pregatim cu candidatii de pe acum.

Va promit ca voi face uz de toata diplomatia, insistenta ca sa obtinem pentru judet ceea ce merita. Trebuie sa ne facem auzit glasul.”


Intră acum și în grupul de