Candidaturile pentru funcțiile de primar în Iacobeni și Siminicea se pot depune în perioada 16-22 mai. Campania electorală debutează în 27 mai


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, marți, calendarul alegerilor pentru funcția de primar în comunele Iacobeni și Siminicea care se vor desfășura în data de 11 iunie și care începe din data de 7 mai.

Astfel, până în data de 9 mai va fi desemnat președintele Biroului Electoral Județean și a locțiitorului acestuia, în ședință publică prin tragere la sorți.

Depunerea candidaturilor pentru funcția de primar se va face în perioada 16 – 22 mai 2017, iar campania electorală pentru acest scrutin,  se va desfășura în perioada 27 mai  – 10 iunie 2017 ora 07:00.

Totodată, tipărirea buletinelor de vot se va face cel mai tarziu în data de 6 iunie 2017.

De asemenea, Guvernul a aprobat, suplimentarea din Fondul de rezervă bugetară, bugetul şi cheltuielile necesare în vederea pregătirii, organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale parţiale, care se suportă din bugetul de stat.

Ministerul Afacerilor Interne asigură sumele necesare acoperirii cheltuielilor pentru plata timbrelor autocolante,  a plicurilor, ștampilelor și hârtiei efectiv consumate pentru imprimarea buletinelor de vot, cât și sumele necesare acoperirii indemnizațiilor membrilor birourilor electorale, a personalului tehnic și auxiliar, a închirierii spațiilor în care se organizează instruiri, a cheltuielile de transport, ambalare și distribuire a materialelor necesare pentru desfășurarea procesului electoral.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că Prefectura Suceava va întreprinde acțiuni specifice privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor locale parțiale din 11 iunie 2017.

Alegerile parțiale în Iacobeni și Siminicea sunt organizate pentru funcția de primar după ce edilii din cele două comune au demisionat din funcție.

(N.B.)


Intră acum și în grupul de