Nechifor: Cei care protestează acum nu au spus „nici pâs” când s-au tăiat salariile cu 25 la sută. Legea salarizării unitare e în Parlament și dacă sunt corecții de făcut vor fi luate în calcul


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, luni, la Realitatea TV că proiectul legii salarizării unitare, prin care sistemul de salarizare publică se pune în regulă, este în dezbaterea Parlamentului și că dacă vor fi de făcut corecții acestea vor fi luate în calcul în comisii, dar a reamintit că cei care protestează acum nu au spus „nici pâs” când salariile au fost tăiate cu 25 la sută.

El a comentat în emisiune protestul de luni al angajaților ANAF care contestă grilele de salarizare propuse prin noua lege a salarizării unitare.

„Ciudat este că atunci când s-au tăiat salariile cu 25 la sută nu s-a spus nici pâs de foarte mulți dintre cei care acum își cer drepturile. Asta nu înseamnă că nu au dreptul să facă lucrul acesta”, a spus Nechifor.

El consideră că legea salarizării pune, cât de cât în regulă, sistemul de salarizare publică.

„Au fost foarte multe disparități, discrepanțe, diferențe uriașe între cei care lucrau aceeași muncă în diverse instituții. Eu cred că această egalizare, după competențe, după studii, după încărcătura muncii va fi benefică”, a spus deputatul sucevean.

Cătălin Nechifor a menționat că în trecutul apropiat, nu numai că s-au tăiat salariile cu 25 la sută ci a fost și crescut TVA de la 19 la 24 la sută, ceea ce a însemnat un cost suplimentar  cu 5 la sută, ceea ce înseamnă că reducerea veniturilor a fost de 30 la sută.

Deputatul sucevean a mai declarat că în toate țările, atunci când se discută de un proces amplu de reașezare a salariilor apar fel de fel de asftel de tulburări și a arătat că în urmă cu ceva timp în urmă au protestat polițiștii, iar cei de la Romatsa au fost în grevă.

„Așa se întâmplă din punct de vedere sociologic. Lumea vrea mai mult. Toți vor mai mult. Încet- încet cred că și colegii din opoziție vor fi de acord că această lege este una corectă. Mă bucur că trece prin Parlament astfel ca la 1 iulie să avem o lege care să fie aprobată și promulgată de președintele Klaus Iohannis”, a mai declarat Nechifor.

El a menționat că legea este în discuție de câteva luni, informal și formal.

„Dacă sunt corecții de făcut sunt sigur că la comisii vor fi luate în calcul”,  a conchis Nechifor.


Intră acum și în grupul de