Prefectul Mirela Adomnicăi: După lucrările de plombare a DN 17 B în zona Crucea, se va turna strat bituminos și apoi covor asfaltic

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, luni, după o discuție cu directorul Direcției regionale de drumuri și poduri Iași, Ovidiu Laicu, că lucrările la DN 17 B în zona Crucea vor fi continuate după acțiunea de plombare cu turnarea unui strat bituminos și apoi covor asfaltic.

Adomnicăi a spus că directorul DRDP Iași i-a spus că pregătește acordul-cadru pentru efectuarea de lucrări de reparații în continuare pe DN 17 B.

Astfel, urmează să fie reparată porțiune de 20 de kilometri în zona Crucea, dar și o porțiune de 6 kilometri între Broșteni și limita cu județul Neamț, ultima porțiune fiind bugetată.

Prefectul a menționat că, potrivit directorului DRDP Iași a spus că pe aceste porțiuni de drum se va turna strat bituminos și apoi se va veni cu covor asfaltic.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, declarat joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că pe porțiunea din drumul național DN 17 B din zona comunei Crucea unde circa 20 de kilometri au rămas nemodernizați s-a început programul de plombări. Prefectul a arătat că firma care are contract pentru întreținerea acestui drum își încheie contractul multianul în luna iulie și că a aflat că firma nu are nici oameni suficienți, utilaje sau experiență și că a fost selectată pe principiul ofertei prețului cel mai mic.

„Pentru o perioadă scurtă de timp este rezolvată problema”, a spus Adomnicăi care a menționat că este nevoie totuși de modernizarea acestui drum.

Ea consideră că e nevoie de o rectificare bugetară pentru a se realiza aceste lucrări și a mai spus că în zona respectivă s-au executat doar lucrări de plombări.(N.B.)