Analist politic sucevean: Avem prea multe structuri care sunt conduse de marionete. De foarte mulți ani noi avem prim ministru –marionetă, prefect-marionetă, ministru-marionetă


Intră acum și în grupul de

Analistul politic sucevean dr. Adrian Botezatu consideră că situația actuală a României, care este sufocată instituțional de prea multe structuri, dar și sufocată de conducători marionetă nu poate duce la dezvoltarea țării.

„Instituțional vorbind, problema este că România este sufocată de o structură absolut cancerigenă”, a spus Adrian Botezatu în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV.

Opinia politologului sucevean este că viața românului s-ar simplifica dacă se va realiza o restructurare administrativă.

„România are prea multe ministere, prea mulți parlamentari, prea multe agenții, prea multe județe, prea multe comune. În momentul când vom urma exemplul Poloniei de simplificare structurală a administrației publice atunci puterea decizională a acestor entități ar crește și ar simplifica foarte mult viața operatorului economic și al cetățeanului în general”, a spus Botezatu.

El consideră că și funcțional, situația este gravă în condițiile în care șeful instituției este de fapt o marionetă, iar decizia este la alții.

„România este sufocată de marionete. Noi nu avem decidentul real în funcția potrivită. Avem de foarte mult timp săgeți puse la înaintare. De foarte mulți ani noi avem prim ministru –marionetă, prefect-marionetă, ministru-marionetă, etc. Noi nu reușim nici la 150 de ani de la Titu Maiorescu să umplem forma cu fondul. Aici sunt cele două deficiențe clare și funcționale și structurale în România”, a spus Botezatu.

El a arătat că alte țări din jurul nostru, cum ar fi Polonia, au rezolvat aceste probleme și se pot dezvolta.

Botezatu a spus în acest context că o instituție precum Camera de Comerț are un rol foarte important pentru că este liantul între oamenii de afaceri, între o clasă antreprenorială locală care ar trebui să fie în expansiune către alte zone, iar pe de altă parte de investitori și antreprenori din alte zone care ar dori să investească în Suceava.

 


Intră acum și în grupul de