Zeci de suceveni s-au ales cu dosare penale în week-end pentru că au fost prinși la volan fără permis de conducere sau cu permise falsificte, băuți, sau la volanul unor mașini furate


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au deschis zeci de dosare penale în acest week-end unor suceveni care au fost depistați la volan fără permis de conducere sau băuți.

Poliția Județeană Suceava arată că în acest week-end poliţiştii rutieri au fost în teren, atât pe drumurile europene şi naţionale, dar şi pe cele judeţene şi comunale ducând la creşterea gradului de siguranţă rutieră şi prevenirea accidentelor grave, iar în urma intensificării activităţilor în teren poliţiştii au întocmit zeci de dosare la regimul rutier.

Astel, vineri seara  în jurul orei 20.30, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza comunei Frătăuții Noi, autoturismul condus de un bărbat de 27 de ani, din comuna Ulma.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Tot vineri, la ora 23.40, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, a identificat pe raza comunei Șerbăuți, autoturismul condus de un localnic de 42 de ani care prezenta avarii, ca urmare a impactului cu un cap de pod.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

În aceeași seară, la ora 23.10, o patrulă din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ipoteşti, a oprit pentru control pe un drum public neclasificat din comuna Bosanci, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de un localnic de 62 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind expirată din  27.08.2016.

Totodată, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz  s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, conducătorul auto a fost sancționat contravențional și i s-a reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile.

Sâmbătă dimineața la ora 01.00, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, a oprit pentru control pe DC Pietroasa din comuna Voitinel, autoutilitara înmatriculată în străinătate, condusă de un tânăr de 24 de ani, din orașul Solca, care a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile ucrainene. În urma verificărilor, polițiștii au constatat suspiciuni asupra documentului, întrucât valabilitatea acestuia era trecută pe partea din față și nu pe verso, în coloana special destinată.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere eliberat de autoritățile române pentru nici o categorie auto.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals ”, ce va fi soluționat procedural.

Două ore mai târziu, o patrulă din cadrul Poliției orașului Siret, a oprit pentru control pe strada Ștefăniță Vodă din localitate, autoturismul condus de un localnic de 25 de ani.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Sâmbătă la  ora 10.50 , o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a oprit pentru control pe DN 2E, la limita dintre localitățile Vicovu de Jos și Voitinel, autoutilitara condusă de un tânăr de 23 de ani din comuna Voitinel. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Totodată, din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, tânărul a sustras autoturismul din locuința unui consătean,  fără ca acesta să aibă cunoștință despre acest lucru.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „furt în scop de folosinţă” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Sâmbătă seara la ora 21.48, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava și al Poliției orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe raza comunei Mănăstirea Humorului, autoturismul condus de un localnic de 31 de ani.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Duminică dimineața la ora 01.30, în timp ce acționa pe raza comunei Zvoriștea, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa din sens opus, ocazie cu care, conducătorul auto, un tânăr de 20 de ani din municipiul Suceava a oprit, după care, a efectuat manevra de mers înapoi, intrând în șanțul de pe marginea drumului.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Totodată șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-a recoltat o singură probă biologică în vederea stabilirii alcoolemiei, tânărul refuzând recoltarea celei de-a două probe.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 Tot duminică dimineața, la ora 03.30, o patrulă din cadrul Secția 13 Poliție Rurală Bălcăuți a identificat pe un drum sătesc din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un tânăr de 23 de ani din comuna Calafindești, care a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu gardul împrejmuitor al unei locuințe.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de