Băișanu: Linia de demarcație între traficul de influență și lobby, este arbitrară în România. Lucrăm la o lege a lobby-ului


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Ștefan Alexandru Băișanu, a declarat, joi, că un grup de lucru al partidului elaborează în prezent un proiect de lege a lobby-ului care ar urma să fie reglementat în România pentru a se face distincția între trafic de influență și lobby.

El a spus că face parte din grupul de lucru care elaborează acest proiect de lege și consideră că se impune ca și în România să existe bine reglementat lobby-ul, care nu este altceva decât una din căile prin care aleșii, locali sau naționali, pot acționa în interesul comunității din care provin.

”Dacă un parlamentar sprijină și aduce argumente pentru ca proiectul unei localități sau al unui județ să fie aprobat și finanțat de Guvern este trafic de influență sau o acțiune în favoarea comunității? Dacă parlamentarii suceveni cer Guvernului realizarea, mai rapidă, a drumului expres Siret-București sau finalizarea șoselei de centură a Sucevei este trafic de influență sau lobby? Cred că aici trebuie să fie lucrurile clarificate”, a spus Alexandru Băișanu.

Potrivit parlamentarului sucevean orice ţară civilizată, inclusiv SUA sau Germania, au o lege care reglementează ce poate face un om implicat în politică şi administraţie pentru dezvoltarea comunităţii din care provine şi care l-a ales în funcţie, subliniind că proiectul elaborat de ALDE va fi în concordanţă cu legislaţia europeană în domeniu.

„Primari, preşedinţi de consilii judeţene, parlamentari, se tem să acționeze pentru comunităţile lor ca să nu fie considerat trafic de influenţă”, a spus Băișanu care a subliniat că acum „linia de demarcaţie între traficul de influenţă şi lobby este arbitrară”.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de