Băișanu îl întreabă pe ministrul Sănătății care este cauza pentru care România nu poate diminua efectele epidemiei de rujeolă


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, l-a întrebat, în Parlament, pe ministrul Sănătății, Florian Bodog, despre cauzele pentru care România nu poate diminua efectele epidemiei de rujeolă.

Într-o interpelare adresată ministrului Sănătății, deputatul sucevean arată că epidemia de rujeolă a făcut victime  în ultimile șase luni în mai multe judeţe din România.

El menționează date ale lnstitutului Naţional de Sănătate Publică potrivit cărora, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 10 martie este de 3.446, fiind înregistrate îmbolnaviri în 37 de judeţe ale ţării, 17 dintre acestea fiind soldate cu decesul pacienţilor, iar în plus, 10 judeţe din ţară au rămas fără vaccinul ROR.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri erau înregistrate, la 31 martie, în opt judeţe, respectiv: Caraș-Severin – 854, Timiș – 754, Arad – 714, Mureș – 337, Dolj – 244, Bistriţa­ Năsăud – 129, Hunedoara – 109, Satu Mare – 104 și că peste 110 cazuri noi de rujeolă și un deces au fost înregistrate în ultima săptămână a lunii martie, numărul deceselor ajungând la 18, din totalul de 4.025 de cazuri confirmate în 37 de judeţe.

În aceste condiții, deputatul Alexandru Băișanu a cerut ministrului să spună care sunt cauzele pentru care România nu poate diminua efectele epidemiei de rujeolă și care sunt măsurile avute în vedere pentru soluţionarea acestei probleme.(N.B.)


Intră acum și în grupul de