Flutur: Nu se știe nimic despre proiectele din județul Suceava aprobate de Ministerul Dezvoltării pentru a fi finanțate prin PNDL


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat, marți că nu există informații despre proiectele depuse de judeţul Suceava la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în vederea finanţării prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Potrivit lui Flutur, deși reprezentanți ai PSD au anunțat că județul Suceava are cea mai mare alocare, până în prezent nu se ştie nimic despre proiectele aprobate și și-a exprimat îngrijorarea că aceste proiecte nu au fost demarate.

Președintele Consiliului Județean Suceava și-a exprimat speranța că reprezentanții MDRAP vor înțelege urgența județului Suceava, respectiv modernizarea de drumuri, arătând că drumul care leagă Stulpicani de Ostra şi Broşteni, fost drum tehnologic pentru transportul minereului de la mina Leșu Ursului este într-o stare foarte avansată de degradare.

El a mai spus că și drumul care leagă Vicov de Straja, Brodina şi Ulma, este foarte și are nevoie de modernizare urgentă, dar că este necesară și finanțarea drumului Mălini până la limita cu judeţul Neamţ și drumul Panaci-Bilbor.

„Noi am început modernizarea drumului de la Mălini spre Stânişoara, spre Borca dar am depus proiect pe PNDL pentru porţiunea de drum rămasă prin  pădure, un drum foarte frumos care să ne lege de judeţul Neamţ spre coada lacului Bicaz. Sper să fie aprobat. Apoi, porţiunea de drum Panaci-Bilbor care a mai rămas pe serpentine să ne lege de judeţul Harghita şi să scutim cu peste 100 de kilometri drumul dintre Vatra Dornei şi Bucureşti. De asemenea am cerut modernizarea drumului care să lege Grădiniţa de Coșna spre Ilve pe Valea Someşului. Am cerut de asemenea modernizarea drumului care leagă Câmpulungul de Masivul Rarău pe la Izvorul Alb, vechiul drum spre Pietrele Doamnei. Noi l-am profilat, l-am pietruit dar nu avem resurse şi am depus proiect pe PNDL să ne aprobe modernizarea. Este un drum turistic extrem de important pentru că Transrarăul este deja foarte aglomerat iar numărul turiştilor va creşte exploziv”, a spus şeful administraţiei judeţene.

Un alt proiect important depus pentru finanțare prin PNDL este cel de modernizare a Palatului Administrativ și realizarea Sălii Unirii în actuala curte interioară ce va fi acoperită cu o cupolă.

Totodată, Gheorghe Flutur a mai declarat că printre proiectele importante depuse la Ministerul Dezvoltării se află şi cele care vizează investiţii în şcoli proiecte care trebuie demarate urgent.


Intră acum și în grupul de