Cușnir: Flutur este singurului lider PNL care pune mizele Bucovinei deasupra interesului personal. Îmi doresc un lider regional cu determinarea lui Gheorghe Flutur, cu bunele intenții ale lui Ioan Stan și cu capacitatea de dialog a lui Cătălin Nechifor


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, a declarat, joi, seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV, comentând primul al din noul mandat al președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, că acesta dovedește că pune interesul județului Suceava, al Bucovinei, deasupra interesului personal.

„Trebuie să recunosc că avem, cel puțin aparent, un altfel de Gheorghe Flutur, față de cel din perioada 2004-2012 care schimba peste noapte toți directorii de descentralizate, de școli și de grădinițe doar pentru așa-zisa depesedizare a țării”, a spus Cușnir.

El a spus că pentru mine, Gheorghe Flutur din perioada 2008-2012 este definit de afirmația sa: „Afară cu șobolanii roșii din Consiliul Județean”, fapt care l-a determinat să intre în politică, să candideze pentru Consiliul Județean pentru ca nimeni, niciodată să nu mai spună așa ceva.

Cușnir a remarcat că Gheorghe Flutur din 2008-2012 avea doar mize personale, dar că acum vrea să dezvolte brandul Bucovina.

„ Gheorghe Flutur din 2016-2017 pare să nu mai aibă mize personale, ci doar să încerce să-și pună amprenta pe dezvoltarea unui brand de zonă și de țară, brandul Bucovina, ceea ce este foarte bine”, a spus liderul social-democrat sucevean.

El a remarcat acțiunile în interesul Bucovinei din acest mandat.

„Să ne aducem aminte de discursul bun, patriotic, din Parlamentul vienez, de eforturile depuse pentru trenul Suceava-Cernăuți, de continuarea dezvoltării aeroportului început de Gheorghe Flutur și de Cătălin Nechifor. Aeroportul este cel mai bun exemplu de ce se poate realiza când avem proiecte comune, indiferent de culoarea politică. Un alt exemplu, drumul Suceava-Iași, proiect început de Cătălin Nechifor, continuat de Gheorghe Flutur, dar și Cetatea de Scaun sau Muzeul de Istorie”, a spus Cușnir.

Președintele organizației municipale PSD Suceava a arătat că i-ar sugera lui Gheorghe Flutur să nu mai capitalizeze singur plusurile de imagine, amintind că la Viena a fost singur și nu cu o echipă, sau că încearcă să fure starturile, menționând că atunci când împreună cu senatorul PSD Ioan Stan pregăteau vizita lui Sevil Shhaideh la Suceava, domnul Flutur s-a grăbit să anunțe el primul.

„A încercat să fure startul chiar dacă a menționat că a discutat cu Ioan Stan”, a spus Cușnir care i-a mai spus că nu recunoaște când greșește, cum a fost cu participarea, fără rezultate, la târgul de la Munchen, subliind că nu toate participările la târguri au rezultate, dar că lipsa lor trebuie recunoscută.

„Prefer să colaborăm cu oricine, și cu domnul Flutur, pentru binele județului”, a spus liderul social-democrat sucevean care a spus că Gheorghe Flutur are și calități.

„În primul moment când a văzut că este spre binele Sucevei domnul Flutur a anunțat că va sprijini o dezbatere a arhitecților privind dezvoltarea urbanistică a Sucevei. Sau în secunda 1 când a văzut un  proiect bun de unire a Sucevei cu Dragomirna pentru bicicliști, imediat i-a pus pe colaboratorii săi să caute soluții și variante”, a spus Cușnir.

El a arătat că are speranța că împreună, trebuie încercat să se ajute unii pe alții, indiferent de culoarea politică, pentru a dezvolta și promova Bucovina.

„După primul an al celui de-al doilea mandat, Gheorghe Flutur cred că este incomparabil liderul  PNL, cu viziune și cu privire de ansamblu, spre deosebire de Ion Lungu și de toți ceilalți lideri locali și naționali. Pare a fi singurul lider PNL care pune mizele partidului și ale Bucovinei deasupra mizelor sale personale. Este capabil să deconteze negativ pe imaginea sa politică, dar cu efecte pozitive pentru Suceava”, a spus Dan Ioan Cușnir.

El a spus că este păcat că Gheorghe Flutur nu s-a implicat în conducerea națională a PNL și s-a ajuns ca liderul partidului să o trimită pe Raluca Turcan să vorbească în numele partidului în Parlament pentru că el nu este membru al Parlamentului.

Dan Ioan Cușnir a făcut și un portret al liderului regiunii pe care și l-ar dori.

„Eu unul mi-aș dori un lider de județ și de regiune cu determinarea și puterea de muncă a lui Gheorghe Flutur, dar cu bunele intenții ale lui Ioan Stan și cu bunul simț și capacitatea de dialog a lui Cătălin Nechifor”, a spus Cușnir.

El a mai declarat că este păcat că realizările domnului Flutur nu sunt pe măsura potențialului pe care îl are.


Intră acum și în grupul de