DSVSA Suceava reia apelul ca cetățenii să cumpere produse alimentare doar din locuri și de la persoane autorizate


Intră acum și în grupul de

Autorităţile sanitare veterinare atrag atenţia cetăţenilor să achiziţioneze produse alimentare de origine animală doar din locuri şi de la persoane autorizate pentru a evita apariţia unor îmbolnăviri generate de consumul unor produse neverificate din punct de vedere sanitar-veterinar.

Directorul executiv al DSVSA Suceava, medicul veterinar Ioan Corduneanu, a avertizat, joi, că în perioadele caniculare creşte şi riscul apariţiei de toxiinfecţii alimentare şi de aceea este recomandată cumpărarea produselor alimentare de origine animală numai din spaţii autorizate şi care sunt păstrate la temperaturi adecvate şi în condiţii corespunzătoare.

Corduneanu a precizat că cetăţenii trebuie să evite să cumpere carne sau alte alimente de la comercianţi ambulanţi.

El a spus că în urma unor controale recente au fost depistate cazuri în care carnea de porc se vindea din portbagajul maşinii, iar inspectorii sanitari veterinari au aplicat sancţiuni acestor comercianţi ambulanţi şi au confiscat cantitatea de carne depistată.

Medicul veterinar sucevean a explicat că, de multe ori, nu se cunosc motivele pentru care au fost sacrificate animalele respective sau dacă acestea erau bolnave, iar consumul cărnii neverificate sanitar-veterinar poate conduce la apariţia unor îmbolnăviri.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de