Viceprimarul Lucian Harșovschi: Nu intenționez să candidez la funcția de primar al Sucevei


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, joi seara în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că nu intenționează să candideze la funcția de primar al Sucevei.

Harșovschi, care a fost nominalizat, recent de Gheorghe Flutur, între cei patru candidați ai PNL Suceava pentru funcția de primar, a spus în cadrul emisiunii că a observat, în ultima perioadă, că există mai multe persoane care fac speculații că el ar urma să fie candidat la funcția de primar.

„Eu vreau să fiu sincer. Nu intenționez să candidez la Primăria Municipiului Suceava”, a spus Haroșvschi.

El a arătat că este viceprimar de șase ani, perioadă în care a fost un om de echipă.

„Cred că ați observat că am fost un om de echipă. Eu am mers pe principiul: până la vot, democrație; după vot, disciplină. Indiferent că mi-a convenit sau nu, când s-a stabilit un lucru, am mers pe echipă. Sunt în această funcție pentru că am fost într-o echipă. Nu sunt un lup singuratic, ci om de echipă”, a spus Harșovschi.

El a arătat că ceea ce se întâmplă în oraș este munca unei echipe, fie ea Consiliul local sau echipă de partid.

„Eu și în 2012 am avut oferte să candidez la primar de la cei care acum sunt la putere la nivel național. Am avut și în 2016 rugăminți și de la prieteni și cunoștințe să candidez, dar nu și am spus clar: sunt un om de echipă și ceea ce am decis, aia facem”, a declarat Harșovschi.

Viceprimarul a mai spus că trebuie să facă ceea ce presupune funcția pe care o are și pentru care a fost votat.

„Am spus și o repet: nu intenționez să candidez la funcția de primar al municipiului Suceava”, a subliniat Harșovschi.

El consideră că cei care induc ideea că el își dorește funcția de primar nu fac altceva decât să încerce să dezbine echipa actuală de la conducerea Primăriei.

Harșovschi a mai declarat că până în 2020 mai este mult timp, iar „timpul le va așeza pe toate”.

El a adăugat că se speculează că vrea să candideze pentru primar pentru că este toată ziua în teren, în mijlocul oamenilor, dar a explicat că asta face parte din fișa postului și o face cu plăcere.

”Îmi place acest lucru. Îmi place și fac cu plăcere”, a spus Harșovschi care a adăugat că acum implementează programul de modernizare de la scara blocului.

Lucian Harșovschi a evitat să spună dacă Ion Lungu își dorește să candideze pentru un nou mandat, dar crede că acesta este unul dintre candidații pe care PNL îi are pentru următoarele alegeri locale.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de