Cușnir către Flutur: În loc să vă faceți fotografii la un drum național cu realizările Guvernului PSD, ar trebui să vă fotografiați la șoseaua de centură. Flutur: Nu știu cum nu vă e jenă că de șase ani ați blocat acest proiect


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir, i-a reproșat, luni, în ședința Consiliului Județean Suceava, președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, că se duce să vizioneze lucrările de reparații la drumuri naționale unde nu are nicio competență, fiind atributul Guvernului, iar Gheorghe Flutur i-a răspuns că nu i se poate interzice să meargă la lucrările publice din județ și i-a reproșat lui Cușnir că de șase ani PSD blochează proiectul șoselei de centură.

„În loc să vă faceți fotografii la un drum național unde nu aveți nicio competență poate că cetățenii așteaptă răspunsuri și ar trebui să vă faceți o fotografie la Zidul Morții sau la centura Sucevei care iată că a ajuns la 6 milioane de euro pe kilometru când, poate știți de la partenerii din Schwaben, că autostrada Augsburg-Munchen, cea mai silențioasă autostradă din Europa a fost construită cu 5 milioane de euro pe kilometru”, a spus Cușnir.

El a arătat că șoseaua de centură a Sucevei este un proiect care în faza de proiectare are amprenta puternică a lui Gheorghe Flutur și a PDL, fiind o șosea de centură cu o bandă pe sens depășește 6 milioane de euro pe kilometru.

„Poate că, decât să vă faceți fotografii la drumurile naționale cu realizările Guvernului PSD, poate ar trebui să vă faceți fotografii la Casa Corpului Didactic sau la gropile de gunoi unde nu ați reușit să faceți nimic într-un an de zile”, a spus Cușnir.

El i-a reamintit lui Flutur că acum un an vorbea de importanța drumului Mănăstirea Humorului-Sucevița. „Progres zero. Ați mai făcut ceva acolo sau rămâneți la nivelul fotografiilor la drumurile naționale făcute de Guvernul PSD?”, a întrebat consilierul județean PSD.

El i-a cerut lui Flutur să rămână în limita competențelor pentru că, altfel, se așteaptă ca acesta să vizioneze și cum se pun stenturi la Spitalul Județean.

În replică, Gheorghe Flutur i-a spus lui Cușnir că are tupeu să vorbească despre șoseaua de centură după ce șase ani PSD a blocat proiectul.

„Mi se pare o ipocrizie fără margini să vorbiți despre centura Sucevei în loc să aplecați capul pentru că de șase ani ați blocat inițiativele de finanțare ale acestui proiect. Nu știu cum nu vă e puțină jenă față de opinia publică. Totuși, 85 la sută din centura Sucevei a fost în perioada noastră finalizată. Indiferent ce vorbiți,că e scump, că e ieftin, să răspundă cei care au scos la licitație scump, dar deblocați”, a spus Flutur.

El i-a replicat lui Cușnir că nu crede că îi poate interzice să se ducă la toate lucrările publice din județ, „dacă nu vă convine și nu vă pică bine că îi întreb de sănătate și pe alții ce fac în județ”.

Flutur a subliniat că drumul național dintre Suceava și Cluj Napoca, DN 17 s-a făcut, chiar dacă nu a avut atribuțiuni directe, fiind acolo nemijlocit pentru deblocarea problemelor.

El a spus că se ține de cuvânt și că într-un an au fost asfaltate și drumul spre Ulma și Izvoarele Sucevei și Valea Siretului și Fălticeni și că i-au mulțumit primari ai PSD.

„Nu cu foarte mulți bani încercăm să facem câte ceva. Să privim lucrurile realist”, a declarat Flutur.

 

 


Intră acum și în grupul de