Seredenciuc, vicepreședinte al CJ Suceava, un sfat consilierilor PSD: Dacă doriți ca vechea conducere a CJ să doarmă liniștită, lăsați-o mai ușor cu gropile de gunoi


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc, a transmis, luni, consilierilor județeni PSD un sfat, sugerându-le să o lase „mai moale” cu gropile de gunoi, dacă doresc ca fosta conducere a CJ Suceava să doarmă liniștită, dar președintele CJ Suceava i-a spus că nu crede că astfel de aprecieri sunt potrivite.

Seredenciuc Viorel Vicepresedinte CJ Suceava

Consilierul județean PSD, Dan Ioan Cușnir, l-a criticat pe președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, că de un an de zile nu a făcut nimic pentru ca depozitele ecologice de deșeuri care au fost construite printr-un proiect cu finanțare europeană să fie puse în funcțiune.

Vicepreședintele Consiliului Județean Viorel Seredenciu, care se ocupă din partea executivului cu această investiție a spus că cei din PSD ar trebui să o lase mai moale cu astfel de întrebări.

„Dacă doriți ca vechea conducere a Consiliului Județean să doarmă liniștită acasă, lăsați-o mai ușor cu gropile de gunoi. E un sfat, doar un sfat”, a spus Seredenciuc.

Cușnir i-a cerut lui Seredenciuc lămuriri pentru această afirmație, sugerând că dacă are informații de acest gen și nu le spune poate fi acuzat de tăinuire.

În schimb, Gheorghe Flutur, a spus că nu crede că astfel de lucruri sunt potrivite.

„O ceartă sau o polemică picantă pentru o zi sau două nu ajută pentru dezvoltarea județului Suceava. Asta cred eu, dincolo de orice alte declarații. În acest an nu m-ați văzut ducându-mă atât de departe și de aceea evit unele perioade de întârziere care apar. Negociem, ne luptăm să le deblocăm, dar dacă vreți să le rezolvăm prin intermediul mass media putem să o facem, dar avem atât de multe de făcut”, a spus Flutur.

El a explicat că abia în luna iunie s-a clarificat dacă va fi taxă de deșeuri sau nu va fi taxă de mediu pe tona de deșeuri și că speră ca în 12 septembrie să fie toată documentația pentru a scoate la licitație operarea de la depozitul Moara. 

„Lucrurile nu au depins de noi. Legea achizițiilor publice s-a modificat în vara anului trecut, normele au apărut în toamnă. Abia după ce am avut buget în primăvară am putut vota documentația”, a spus Flutur.

El a mai spus că la recepția de la depozitul de la Moara a lipsit includerea unui încălzitor pentru levigat și că se poartă negocieri pentru amplasarea acestuia, dar și că la depozitul din Pojorâta sunt probleme privind obținerea avizului definitiv de la CNAIR pentru utilizarea DN 17, fiind obținut doar unul provizoriu și că mai sunt câteva corecții de făcut în cadrul acestei investiții.

 


Intră acum și în grupul de