Flutur, după ce a fost criticat din PSD că nu se întaintează cu înființarea parcului industrial de la Siret: Poate fac și ei demersuri la Guvern să fie deblocate ghidurile


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat, în cadrul ședinței Consiliului Județean de luni că autoritățile sucevene au făcut toate demersurile necesare pentru înființarea parcului industrial Siret și a clusterului inovativ pe bio-energie Suceava-Botoșani, dar că ghidurile solicitantului pentru accesarea proiectelor respective nu au fost emise de Guvern.

 

Flutur a răspuns astfel criticilor aduse de consilierul județean Dan Ioan Cușnir care a spus că în urma deplasării la Expo Real la Munchen nu au fost rezultate.

„Prezența la Expo Real cu parcul industrial Siret de anul trecut a fost cu eficiență zero. Au fost cheltuiți aproape 30.000 de euro. Aș vrea să găsiți o modalitate de eficientizare a participării pe bani publici la târguri și expoziții. Cum calculăm, cum măsurăm eficiența”, a spus Cușnir în ședința Consiliului Județean.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, i-a spus, în replică, că poate că reprezentanții PSD vor face demersuri la Guvern să fie deblocate ghidurile pentru clustere pentru absorbția banilor europeni.

„La promovarea acestor proiecte noi am făcut tot ce a depins de noi și în continuare asta facem”, a spus Flutur.

El a adăugat că se poate ca autoritățile sucevene să decidă să nu mai participe la niciun târg internațional, dar riscă să nu existe pe piață.

„Putem să lăsăm armele jos și să nu mergem nicăieri că nu știe lumea de tine. Nu cred că întâmplător în județ se întâmplă și lucruri bune, că vin turiști, că vin oameni care iau informații pentru diverse investiții”, a spus Flutur.

El consideră și că faptul că și celelalte cinci județe din regiunea nord est, care nu au fost anul trecut vin anul acesta este un barometru că doresc să meargă la aceste târguri pentru locuri de muncă și investitori și a remarcat că celelalte județe din regiune au președinți socialiști.

Flutur a mai declarat că s-au făcut primii pași în realizarea unor colaborări în urma prezenței județului la Târgul Expo Real.

„Câțiva pași s-au făcut”, a spus Flutur menționând  Camera de Comerț Româno-Germană care va realiza finanțarea restaurării bisericilor din lemn.

La Târgul Expo Real de la Munchen de anul trecut președintele CJ Suceava a prezentat  parcul industrial din Siret care ar urma să fie înființat la granița cu Ucraina, țară cu o piață de peste 50 de milioane de consumatori.

 

„Acest parc are toate utilitățile și este exact pe frontiera cu Ucraina. Și să nu uităm că Ucraina e o piață de peste 50 de milioane de consumatori, și mai mult, acest parc e doar la 40 de kilometri de aeroportul modernizat din Suceava”, a spus atunci Gheorghe Flutur.

În cadrul târgului de parcuri industriale de la Munchen, președintele Consiliului Județean Suceava s-a întâlnit cu responsabila cu problemele economice internaționale din Landul Bavaria, Claudia Schlaiter și cu reprezentantul Camerei de Comerț România – Germania, Sebastian Netz.

 

 


Intră acum și în grupul de