Parlamentarii PSD Suceava:Împreună cu guvernul PSD vom face toate demersurile posibile pentru asigurarea unui învățământ de calitate în județ. Ne pare rău că elevii nu pot primi din prima zi cornul oferit prin program guvernamental din cauza incompetenței CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Parlamentarii social-democrați suceveni au urat, joi, printr-un comunicat de presă, tuturor celor implicați în domeniul educațional (elevi, studenți profesori, părinți) mult succes în noul an școlar și îi încredințează că împreună cu guvernul social-democrat vor face toate demersurile posibile pentru asigurarea condițiilor desfășurării unui învățământ de calitate în județul Suceava.

„Poate nu întodeauna demersurile guvernamentale au satisfăcut în totalitate așteptările elevilor, profesorilor, părinților, dar preocuparea guvernării social-democrate pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă învățământul românesc este demonstrată de măsurile adoptate deja.

Putem evidenția faptul că prin PNDL – Programul Național de Dezvoltare Locală) guvernul PSD-ALDE, în această vară a aprobat spre finanțare numai în județul Suceava 127 de proiecte de construire sau renovare a unor școli și grădinițe, sau faptul că prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice se derulează un proiect cu finanțare europeană, în valoare de 6,75 milioane euro, prin care 365 000 de elevi din familii defavorizate vor beneficia gratuit de rechizite în acest an școlar”, se arată în comunicat.

Parlamentarii PSD Suceava îi asigură pe profesorii suceveni că vom face toate demersurile ca graficul creșterilor salarile din învățământ să fie respectat (25% de la 1 ianuarie, 20% DE la 1 martie 2018).

„Ne bucură preocuparea pentru sistemul educațioal pe care o manifestă unii colegi parlamentari liberali suceveni, dar care ajung la concluzii eronate și demagogice. Aceștia uită de tăierile salariilor celor care trudeau în educație pe care le-a făcut partidul pe care îl reprezintă, uită de faptul că exact ieri *(miercuri 6.09) în comisia pentru învățământ din Camera Deputaților s-a dat un raport de adoptare pentru un proiect de lege prin care se permite decontarea integrală a abonamentelor pentru elevii navetiști, uită ipocrit de faptul că mult incriminatele manuale pentru educație fizică sunt opera guvernului tehnocrat Cioloș pe care l-au girat. Ne surprinde că acești colegi nu sunt preocupați deloc de faptul că elevii suceveni nu pot beneficia încă de la începutul anului școlar de cornul, oferit printr-un program guvernamental, din cauza incompetenței celor din Consiliul Județean condus de o echipă liberală”, se arată în comunicat.

Totodată, se arată că analiza sistemului educațional este extrem de dificilă datorită dimensiunii și complexității acestui domeniu și că poate fi realizată în esență de cei care au fost implicați intens un timp îndelungat în acest domeniu măcar în calitate de elevi și studenți dacă nu de profesor.

„ Cei care au absolvit liceul la vârsta de 38 de ani (când în general se marchează 15 ani de la absolvirea facultății) fără să fi continuat procesul de educație, chiar dacă au manifestat anumite aptitudini manageriale, ar trebui să se limiteze în a-și exprima opinia doar asupra domeniilor în care au activat”, se arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de