Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan îi cere ministrului Educației să explice de unde pot primi primăriile fonduri pentru reabilitarea școlilor


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan, a cerut, printr-o interpelare adresată ministrului Educației, Liviu Pop, să spună care sunt fondurile pe care le pot accesa primăriile din țară pentru a reabilita școlile.

„În condițiile în care bugetele administrațiilor publice locale au fost împovărate, în ultimul an, cu tot mai mult cheltuieli curente, fără un transfer suplimentar de resurse financiare de la bugetul de stat, vă rog să precizaţi care va fi sursa de finanțare pentru reabilitarea reţelei școlare din România?”, a întrebat Bălan.

Totodată, Ioan Bălan îl întreabă pe ministru, ținând cont de oportunitatea realizării de investiţii publice importante din resurse financiare europene, dacă a elaborat o propunere de axă de finanţare pentru reabilitarea reţelei școlare din aceste fonduri.

În aceeși interpelare, deputatul sucevean i-a solicita lui Liviu Pop să precizeze care este numărul unităților de învățământ din județul Suceava care vor începe anul școlar fără autorizaţii sanitare sau avize ISU.

Totodată, ministrul ar trebui să spună care este numărul de posturi ocupate în anul școlar 2017/2018 de suplinitori necalificați în județul Suceava, dar și care este nivelul salariului mediu net în învățământul preuniversitar  în anii 2015, 2016, 2017, pentru fiecare categorie de personal didactic.

 


Intră acum și în grupul de