Peste jumătate din cazurile de stop cardio-respirator înregistrate în primele şase luni ale anului 2017 la UPU Suceava au fost resuscitate cu succes


Intră acum și în grupul de

Medicul şef al Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Liviu Cîrlan, a declarat, joi, că peste jumătate din cazurile de stop cardio-respirator înregistrate la UPU în primul semestru al acestui an au fost resuscitate cu succes.

El a spus că din cele 55 de cazuri de stop cardio-respirator înregistrate în primul semestru al anului 2017, în 29 dintre cazuri manevrele de resuscitare aplicate au avut succes.

Medicul urgentist sucevean a explicat că în cazurile de stop cardio-respirator, ce constituie urgenţe majore, trebuie intervenit imediat, aşa cum prevăd protocoalele de resuscitare, arătând că “munca în echipă” şi “promptitudinea” sunt esenţiale în cazul pacienţilor critici, în eforturile de salvare a vieţii acestora fiind angrenaţi medici, asistente medicale, brancardieri, infirmiere.

Cîrlan a spus că UPU Suceava are medici foarte bine pregătiţi în tehnicile de resuscitare şi dispune de o dotare foarte bună cu echipamente şi aparatură medicală specifică, respectiv de defibrilatoare, ventilatoare, monitoare, echograf, etc.

Medicul şef al UPU din cadrul SJU Suceava a subliniat că situaţia cazurilor de stop cardio-respirator înregistrate la UPU şi raportul mortalitate-morbiditate sunt monitorizate lunar şi semestrial.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de