Femeile social-democrate au discutat la Rădăuți despre discriminarea femeilor pe piața muncii


Intră acum și în grupul de

Organizația Femeilor Social – Democrate Suceava a fost gazda conferinței cu titlul ”Discriminarea femeilor pe piața muncii” ce s-a desfășurat în Municipiul Rădăuți, în perioada 29-30 septembrie 2017, la care au participat reprezentante social – democrate din judetele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Brașov, Teleorman, Timișoara și Suceava.

               Dezbaterea a fost extrem de interactivă iar cele peste 100 de participante au adus în discuție teme precum egalitatea de gen, discriminarea femeilor pe piața muncii și violența împotriva femeilor, se arată într-un comunicat al PSD Suceava.

 

În cadrul evenimentului a fost prezentat și distribuit fiecărei participante Studiul Egalității de Gen pe piața muncii din România în Sectorul Public și Privat realizat de europarlamentarul Viorica Dăncilă. Una din concluziile acestui studiu se referă la faptul că femeile nu câștigă la fel de mult ca bărbații atunci când efectuează activități similare, femeile nu sunt la fel de rapid promovate și trebuie să dovedească mereu mai mult decât bărbații.

 

Fiind prezentă la lucrările conferinței doamna Viorica Dăncilă, Președinte OFSD și liderul eurodeputaților PSD din Parlamentul European, a  apreciat că ”Deși există discriminare la locul de muncă, multe femei din România nu se simt discriminate. Este vorba de mentalități și tradiții, femeile din România iși construiesc identitatea în principal în jurul familiei. Este nevoie de o mai bună informare dar și de armonizarea legislației din România cu cea europeană. Partidul Social Democrat este singurul partid din România care a respectat cota de gen și care a promovat în mod real femei în politică și în funcțiile importante de decizie.”

               Oana Elena Pintilei, Președintele OFSD Suceava și moderatorul acestei dezbateri a declarat că ”În România se vorbește mult despre egalitate de șanse, dar se face mult prea puțin în realitate. La nivelul judetului Suceava lucrurile nu stau diferit de restul țarii în ceea ce privește egalitatea de gen pe piața muncii. Deși în teorie femeile sunt egale cu bărbații, în realitate lucrurile nu stau la fel. Este nevoie de un efort transpartinic comun astfel încăt aceste cazuri să se regăsească din ce în ce mai puțin pe piața muncii din România. Partidul Social Democrat a fost singurul partid din România care a propus o femeie pentru funcția de prim-ministru, o premieră în întreaga istorie a României.”

La eveniment au participat și Secretarului Executiv al OFSD, doamna Maria Lazăr, Vicepresedintele PSD și Ministrul Apelor și Pădurilor, doamna Doina Pană, vicepreședintele PSD, doamna Ecaterina Andronescu, Președintele OFSD București și Secretar de Stat Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, doamna Maria – Manuela Catrina, Secretarul de Stat și Vicepreședintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Tatiana Sandu, senatori și deputați PSD.

Programul Conferinței OFSD organizată în Municipiul Rădăuți a prevăzut și o vizită la fabrica de încaltăminte Marelbo, ai cărei angajați, în procent de 70 % sunt femei.


Intră acum și în grupul de