În plin scandal politic, deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a vorbit în Parlament despre încurajarea egalității de șanse pentru femeile din mediul rural


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a vorbit în Parlament, în plin scandal politic legat de remaniera guvernamentală despe încurajarea egalității de șanse pentru femeile din mediul rural.

„Declarația mea politică de astăzi, din Ședința de Plen a Camerei Deputaților,  face referire la semnificația zilei internaționale a femeilor din mediul rural, sărbătorită la inițiativa ONU la data de 15 octombrie, începând din anul 2008. Această zi, are ca scop aprecierea importanței cât și contribuția femeilor din mediul rural în procesul de dezvoltare a societății”, le-a transmis deputatul social-democrat parlamentarilor.

Ea arată că femeia din mediul rural a obținut recunoașterea și susținerea pentru rolurile multiple pe care și le-a asumat de-a lungul timpului, de la creșterea copiilor, dezvoltarea agriculturii și creșterea de animale, până la crearea de mici afaceri, păstrarea și promovarea tradițiilor locale și bunăstarea familiei.

„Deși valorile satului românesc au început să fie promovate, odată cu ele și rolul femeii de la sat, cu toate acestea, prejudecățile au rămas iar inegalitatea între sexe, încă se păstrează. Femeia de la țară este încă nedreptățită, suportând zilnic tratamente discriminatorii, ea suferă în mod disproporționat de sărăcie și se confruntă cu forme multiple de violență și nesiguranță. Încurajarea egalității de șanse pentru femeile din mediul rural duce la crearea unui cadru propice privind accesul pe piața forței de muncă a acestora, la conștientizarea șanselor pe care le pot avea dar și posibilitățile de obținere a unui loc de muncă”, a spus Cobuz.

Deputatul sucevean a explicat că Guvernul PSD își propune prin Programul de Guvernare să înființeze și să organizeze Agenții de Mediere între cererea și oferta de muncă din mediul rural, să asigure politici agricole și de dezvoltare rurală care vor stimula crearea de noi locuri de muncă.

„Ca deputat voi propune legi care să sprijine femeile din mediul rural, ele reprezentând o parte importantă a societăţii pe care nu trebuie să o eludăm”, a mai spus Cobuz în plenul Parlamentului.

 


Intră acum și în grupul de