Primăria Rădăuți: 90 % dintre plătitorii de taxe rădăuțeni, și-au achitat dările locale. Încasările din venituri proprii se ridică la 27,4 milioane de lei

Primăria Rădăuți a anunțat, miercuri, că în urma situației încheiate la data de 30 septembrie, în ceea ce privește veniturile proprii la bugetul local, cifrele arată că 90 % dintre contribuabilii rădăuțeni și-au plătit taxele și impozitele locale.

Încasările din veniturile proprii au fost de 27,4 milioane de lei, suma reprezentând 90 % din valoarea prognozată la începutul anului 2017, respectiv 30,4 milioane de lei.

Sursa citată arată că de la persoanele fizice, în urma plății impozitului pe clădiri, s-au încasat 1,8 milioane de lei ,  impozit pe teren 1,7 milioane, iar taxele pe mijloacele de transport au însumat puțin peste 1 milion de lei.

Totodată, în cazul persoanelor juridice, din impozitul pe clădiri, s-au chitat 4,5 milioane de lei și aproape 600.000 de lei în urma plății impozitului pe teren.

Mai mult, la secțiunea amenzi, un indicator important în analiza veniturilor proprii, a adus încasări în valoare de aproape 1 milion de lei.

Şeful Serviciului Taxe şi Impozite din Primăria Rădăuţi, economistul Silviu Ursescu, a declarat că încasările sunt mulțumitoare.

„Suma mare este justificată de modificările  legislative în   urma aplicării noului cod fiscal, legea 227/2015, dar și a măsurilor de executare silită, duse la îndeplinire de către angajații serviciului.    Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, se observă o ușoară creștere a încasărilor, anul trecut fiind achitat până la data menționată, 88% din bugetul prevăzut la început de an”, a spus Ursescu.

Rădăuțenii își pot plăti taxele la ghișeul din incinta primăriei, care funcționează zilnic, între orele 08:00-15:30.