Partidul Verde Suceava susține că România riscă amenzi de zeci de milioane de euro de la CE din cauză că nu aplică politici ecologice: gropile de gunoi din țară nu sunt închise, deșeurile nu sunt reciclate, râurile sunt poluate, iar cele de munte se distrug cu microhidrocentrale


Intră acum și în grupul de

Filiala județeană Suceava a Partidului Verde susține într-un comunicat de presă că România riscă amenzi de zeci de milioane de euro pentru neaplicarea politicilor ecologice.

Astfel, liderul PV Suceava, Dan Acibotăriță, arată că la capitolul politici ecologice Românie este repetentă și lasă nenumărate probleme nerezolvate, iar acest lucru va duce, în viitorul apropiat, la plata către Buxelles a de zeci de milioane de euro.

„La noi nu s-au închis gropile de gunoi vechi din țară, nu sunt reciclate deșeurile menajere, râurile de munte încep să fie distruse cu microcentrale, ca să nu mai vorbim de poluarea tuturor apelor, iar acest lucru ține și de bunul simț al românului, care aruncă orice deșeu provenit din gospodărie, pe apă”, explică liderul verzilor suceveni.

El susține că problemele ecologice existente în România trebuiesc rezolvate cât mai repede și consideră că și populația trebuie să conștientizeze că își afectează sănătatea când aruncă deșeuri la voia întâmplării.

Totodată, Partidul Verde Suceava a astra atenția că la actuala groapă de gunoi de la Pojorâta, lucrările care se execută momentan, nu sunt încadrate în limita legii.

„Dacă există o decizie definitivă, a unei instanțe din România, prin care se specifică clar că groapa de pe Mestecăniș nu s-a construit legal, de ce se continuă lucrările în toamna anului 2017? Nu se încalcă legea, iar cei care veghează asupra ei ar trebui să intervină?”, întreabă Acibotăriță.

 

 


Intră acum și în grupul de