Andronache: Registrul spațiilor verzi va fi finalizat în decembrie-ianuarie. Sper să nu mai avem acele discuții din Consiliu local legate de parcările de reședință


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Marian Andronache, a anunțat că Registrul spațiilor verzi va fi finalizat în decembrie 2017-ianuarie 2018 și că după aceasta speră că vor înceta discuțiile din Consiliul Local legate de concesiuni, probleme de patrimoniu sau parcări de reședință.

Andronache a spus în emisiunea Exclusiv 90 de minute că s-au terminat măsurătorile la etapa a treia.

„În decembrie-ianuarie va fi Registrul spațiilor verzi când va fi predat întreg registrul.(…) Sper ca apoi să nu mai avem acele discuții în Consiliul local privind concesiuni, probleme de patrimoniu, discuțiile cu parcările de reședință”, a adăugat viceprimarul.

În ceea ce privește parcările de reședință, Andronache a spus că a fost o muncă imensă pentru inventarierea lor.

El a explicat că intenția autorităților locale este ca toate parcările din oraș care au fost amenajate de locuitori, chiar și cu șase locuri, să fie amenajate, dar că pentru a putea fi asfaltate este nevoie ca acestea să existe în inventar.

Viceprimarul a arătat că inventarul domeniului public se completează pe parcurs.

„PSD nu pune problema cum trebuie. Parcările trebuie inventariate. Pentru a face investiții trebuie intabulate, ceea ce e un volum enorm de muncă”, a spus Andronache.

Consilierii locali PSD Suceava consideră că pentru parcările de reședință există mai multe etape de realizat astfel încât proiectul să fie unul sustenabil.

Liderului grupului PSD din CL Suceava, Vasile Mocanu, a explicat, marți, pașii care trebuie făcuți pentru realizarea acestui proiect care trebui să înceapă cu inventarierea Domeniului Public al municipiului și definitivarea Registrului Spațiilor Verzi.

El a spus că inventarierea Domeniului Public se va putea efectua și eșalonat pe cartiere.

 

Ulterior, urmează identificarea amplasamentelor și tipul de parcare ce poate fi realizată și apoi asigurarea finanțării și includerea în bugetul local.

 

Mocanu a mai arătat că apoi trebuie stabilit și regulamentul de organizare, administrare și funcționare a parcărilor respective.

 

Ulterior urmează aprobat un program de realizare a acestor parcări astfel încât să nu fie afectat traficul rutier din oraș care să țină cont și de o prioritizare a nevoilor.

 

În final, în baza unui regulament de repartizare a locurilor de parcare, fiecare solicitant urmează să obțină un loc de parcare.

 

„Acesta este un comportament civilizat față de cetățeni și față de bugetul local”, a spus Vasile Mocanu.


Intră acum și în grupul de