Primarul Ion Lungu susține că nu se pune problema rediscutării majorității în Consiliul Local, iar declarațiile lui Corneliu Popovici au fost doar „politice”

Primarul Ion Lungu a respins, miercuri, ipoteza resdiscutării majorității în Consiliul Local Suceava după ce președintele executiv al PMP, Corneliu Popovici, a criticat, dur, vineri la Conferința de alegeri a organizației municipale PMP Suceava modul în care se derulează parteneriatul dintre PNL și PMP în CL Suceava.

Lungu a spus în conferința de presă de miercuri că nu se amestecă în treburile interne ale altor partide.

„Înțelegem declarațiile politice, nu le comentăm”, a spus Lungu care este și președinte al organizației municipale PNL Suceava.

Totodată, el a respins o rediscutare a majorității în CL Suceava.

„Nu se pune problema rediscutării majorității în Consiliul Local”, a conchis Ion Lungu.

Președintele executiv al organizației județene PMP Suceava, Corneliu Popovici, a declarat, vineri seara, la Conferința de alegeri a organizației municipale PMP Suceava că vocea PMP în Consiliul Local Suceava nu este auzită și că deși proiectele majorității sunt aprobate cu „voturile de aur” ale PMP, popularii suceveni  nu sunt băgați în seamă.

Popovici a explicat că doar un noroc a făcut ca PMP să beneficieze de doi consilieri locali în urma scorului obținut în alegerile locale din vara anului trecut și că această situație a fost generată de o greșeală a PSD care și-a retras un candidat de pe listă subliniind că, în caz contrar, majoritatea era a PSD.

 

El s-a întrebat unde este PMP în Consiliul Local Suceava în condițiile în care au fost aprobate 530 de proiecte de hotărâre cu cele două „voturi de aur” ale PMP, iar primarul liberal nu a evidențiat că se bazează pe PMP și că tot ceea ce se face în oraș îi aparține.

„Avem viceprimar. Aveam viceprimar și fără sprijinul PNL”, a spus Popovici.

El a arătat că apără un interes al partidului care nu este vizibil și a ajuns ca PMP să se transforme în remorca PNL în municipiul Suceava.

Liderul popularilor suceveni a amintit și de o declarație făcută de liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, care a spus că primarul Ion Lungu ar fi fost dispus să ofere cei doi viceprimari PSD, dar că a fost refuzat și că nu a auzit ca primarul să dezmintă deși a trecut jumătate de an de atunci.

 

Popovici a mai spus că și proiectul electoral al lui Marian Andronache privind pădurea-parc Șipote a fost preluat de primar și că atunci când i s-a propus ca întreg grupul parlamentar PMP să sprijine proiectul de lege acesta a spus că nu vrea ca proiectul să fie politizat și să apară doar că PNL este interesat.

Liderul PMP Suceava a răbufnit și a spus că nu este o colaborare corectă.

„Să te folosești de mine și să pară că numai tu să câștigi? Să îți dau cele două voturi când dai comanda?”,a  întrebat Popovici care a spus că de acum proiectele importante vor fi discutate înainte în partid și se va decide cum se va acorda votul și că nu vor mai vota doar cum cere PNL.

„Nu stăm înclinați în fața PNL sau PSD”, a spus Popovici care a arătat că partidul trebuie să fie independent și a subliniat că ștampila partidului e la sediul PMP și nu la PSD sau PNL.

loading...