Dan Ioan Cușnir le propune consilierilor județeni să-și asume strategii județene și să se ocupe de implementarea acestora: A trecut mai mult de un an din acestă legislatură și nu am făcut nimic notabil. Nu vreau ca la sfârșitul mandatului să scriu în raportul de activitate că m-am certat cu Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir a propus, luni, în ședința Consiliului Județean Suceava, consilierilor județeni să acționeze împreună pentru asumarea unor strategii județene, urmând ca apoi, fiecare dintre consilieri să se preocupe ca acestea să fie implementate în trei localități.

Cușnir a spus în cadrul ședinței că a trecut peste un an din această legislatură şi că CJ Suceava nu a făcut nimic substanţial, nimic notabil, cu care să se mândrească.

„Aeroportul se va dezvoltă şi fără noi, o cere piaţă. Gropile de gunoi se vor finaliza cumva, ne va obliga comunitatea, turismul va creşte pentru că turismul creşte, până la urmă se va finaliza şi centura. Şi noi vom rămâne cu votarea statutului de funcţii şi a organigramelor şi a unei săli mai mari şi mai frumoase pentru noi”, a spus consilierul județean PSD.

El a subliniat că nu vrea ca la sfârşitul celor patru ani, în raportul de activitate să scrie că s-a certat cu Gheorghe Flutur  ci că împreună cu consilierii PSD şi PNL şi împreună cu Gheorghe Flutur s-au creat strategii şi au fost puse în aplicare și că s-au schimbat în bine lucruri şi mentalităţi.

El consideră că trebuie să înceteze abordări de genul „bifăm o activitate” și că trebuie făcute strategii care să fie și puse în aplicare.

„Trebuie să ne concentrăm pe lucruri durabile nu pe hârtii care să ne acopere”, a spus Cușnir.

El a propus ca în următorii trei ani să fie realizată strategia pentru cursele intrajudetene care să fie finalizată din 2018 cu aplicare din 2019, pentru şi în interesul cetăţenilor și nu pentru şi în interesul unui operator privat, dar și strategia de colectare a deşeurilor în condițiile în care în prezent deşeurile se aruncă în apă, se îngroapă sau se ard şi de ani de zile nu s-a făcut nici un pas, cât de mic, pentru colectarea selectivă, pentru schimbarea mentalităţilor în acest sens, dar și o strategie în turism.

Cunșnir a spus că a citit zilele trecute că Suceava este al treilea judeţ din România după numărul unităţilor de cazare 441, după Constanţa şi Braşov.

„Bravo, Felicitări dar grijă mare, ne suflă Harghita în ceafă! Ce facem mai departe, copiem bunele practici de la cei care fac turism de zeci de ani sau nu? Câte dintre cele 441 de unităţi de cazare colectează taxa locală de turism? Câte localităţi au votat în consiliul local obligativitatea colectării taxei locale de turism?”, a întrebat Cușnir.

El a arătat că a primit răspunsuri halucinante pentru anul 2017 că s-ar supăra primarii dacă se introduce taxa locală pe turism sau în ceea ce privește contractele de colectare a deșeurilor.

„Cei care nu înţeleg că trăim în 2017 să se supere,dar după ce vom implementa aceste strategii le va trece şi ne vor mulțumi”, a spus Cușnir care consideră că toți consilierii județeni pot convinge primarii și consiliile locale că aşa se dezvoltă turismul şi implicit comunitățile pentru că taxele locale pentru turism reprezintă fonduri atrase din afară localităţilor, sunt bani care intră în localităţile lor pentru promovarea turismului şi implicit a localităţilor.

„Degeaba cheltuie Consiliul Județean fonduri substanţiale pentu promovarea turismului dacă în povestea asta nu suntem împreună toţi trei, Consiliul județean, autoritatea locală și operatorul privat”, a spus consilierul PSD.

El a mai cerut și o strategie pentru prevenirea accidentelor rutiere întrucât județul Suceava este pe un loc fruntaș în țară și a propus un proiect-pilot, ca la intrarea în două-trei sate să fie amplasate șicane care să oblige șoferul să frâneze, iar dacă proiectul pilot are succes să fie implementat în tot județul pe drumurile județene.

Cușnir a spus că la 114 localități sunt 37 de consilieri județeni și că fiecare consilier județean ar putea să se preocupe de trei localități pentru implementare de strategii județene pentru transportul intrajudetean, managementul deşeurilor, colectarea de taxe locale de turism pentru promovarea judeţului,  siguranţa circulaţiei rutiere și păstrarea arhitecturii tradiţionale.

„Dacă reuşim să ne comportăm că o echipa care munceşte şi are rezultate pentru acest judeţ, vom fi mândri de noi peste trei ani”, a spus Cușnir.

 


Intră acum și în grupul de