Deputatul PNL Bogdan Gheorghiu: Au dispărut banii de la centura Sucevei. I-am prins cu mâța în sac pe cei de la guvernare


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu, a declarat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute,că banii alocați pentru lucrările la șoseaua de centură a Sucevei au fost cheltuți și că acest fapt a fost constatat de senatorul PNL Daniel Cadariu.

„Îl felicit pe senatorul Daniel Cadariu care stă cu ochii pe Ministerul Transporturilor. I-a prins cu mâța în sac. Practic au dispărut banii de la centura Sucevei”, a spus deputatul sucevean.

El a explicat în emisiune că Guvernul Cioloș a pus în „punguța” numită centura Sucevei suma de 42 de milioane de lei, bani cu care, în regie proprie CNADR trebuia să încheie lucrarea.

„Au venit cei de la PSD și au spus că rămân banii, dar nu se mai fac lucrările în regie proprie și reluăm licitația”, declarat Gheorghiu.

El a adăugat că guvernanții au început procedurile pentru selecția firmei care să realizeze lucrările și au decis ca până se termină procedurile să folosească banii în altă parte.

„Când li s-a spus că sunt bani europeni au spus: Lasă că sunt europeni, îi folosim în altă parte”, a adăugat deputatul.

Bogdan Gheorghiu a menționat că suma de bani va trebui să fie inclusă în bugetul anului viitor prin bunăvoința unui premier.

„Trebuia să fie finalizată centura Sucevei după ce s-a obținut acceptul ca această lucrare să se facă în regie proprie dacă nu se băgau alții să strice tot”, a conchis Gheorghiu.

  Senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu l-a interpelat pe ministrul Transporturilor, Felix Stroe, cerând acestuia să își asume un termen pentru finalizarea șoselei de centură a Sucevei după ce a constatat că acest obiectiv de investiții nu se mai regăsește în luna noiembrie în programul de lucrări în derulare al Companiei Naționale de Drumuri.

News Bucovina a sesizat din luna aprilie a acestui an că obiectivul de investiții „Varianta ocolitoare a municipiului Suceava” a fost eliminată din raportările Companiei Naționale de Drumuri.


Intră acum și în grupul de