Primarul Ion Lungu: Primăria Suceava va intensifica dezvoltarea turismului în municipiu și va încuraja, prin acordarea de facilități, investitorii în infrastructura turistică


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute că va intensifica dezvoltarea turismului în municipiu mai ales că numărul turiștilor care vin în Suceava crește constant.

Lungu a spus că primirea premiului Destinație Europeană de Excelență acordat de Uniunea Europeană în urma unui concurs de proiecte a fost un moment important pentru municipalitatea suceveană.

El a arătat că din 28 noiembrie anul acesta se intră în Anul Centenar care este o posibilitate concretă de a aduce turiști în  municipiul Suceava printr-o colaborare strânsă cu Consiliul Județean Suceava și cu aparatul de specialitate din Serviciul Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Suceava.

„Avem toate șansele să facem din Suceava, din Bucovina, o destinație turistică reală”, a spus Ion Lungu.

El a subliniat că acest deziderat se poate realiza în parteneriat și bună colaborare cu CJ Suceava și a menționat că se bucură și de deschiderea totală a lui Gheorghe Flutur de colaborare Primăria Suceava.

Totodată, primarul Ion Lungu a spus că pentru dezvoltarea acestui sector în Primăria Suceava va fi înființată o direcție specializată.

„Vrem să dezvoltăm o direcție profesionistă de turism în municipiul Suceava. Acest lucru îl vom face anul viitor când vom face și unele modificări în organigramă”, a spus Ion Lungu în emisiune.

El a mai anunțat că pentru încurajarea investitorilor din turism, municipalitatea nu va introduce anul viitor taxă de turism și va adopta mai multe facilități celor care vor să realizeze infrastructură turistică în municipiul Suceava.

Primarul Ion Lungu a primit, joi, în cadrul Galei Târgului de Turism al României premiul Destinație Europeană de Excelență 2017 obținut de municipiul Suceava.

 


Intră acum și în grupul de