Deputatul Bogdan Gheorghiu: Programul de Guvernare al PSD doar sabotează județul Suceava și a reușit să demoleze ultima redută a mândriei locale din Fălticeni: Stațiunea de Cercetări Pomicole


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu, critică decizia de săptămâna trecută a Guvernului care a decis ca Stațiunea de Cercetări Pomicole Fălticeni, mândria și brandul zonei Fălticeni, a fost preluată prin fuziune prin absorbție de Stațiunea de Cercetare pentru Pomicultură Iași.

El susține că Guvernul PSD este preocupat doar să ia și nu să dea ceva județului Suceava și consideră că Programul de Guvernare doar sabotează județul Suceava.

„Situată în bazinul pomicol Fălticeni – Rădăşeni, zonă cu bogate şi vechi tradiţii în cultura pomilor (la 1437 rădăşenenii făceau comerţ cu fructe cu polonii, iar Alexandru cel Bun scuteşte mai multe sate „de dijma din livezi şi pomete”), Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Fălticeni îşi începe istoria existenţei sale în anul 1939 când, prin Decizia Ministerului Agriculturii şi Domeniilor, se înfiinţează Staţiunea Experimentală Pomicolă Fălticeni (denumirea de început), fiind între primele trei, de acest fel, din ţară”, explică deputatul liberal.

El consideră că după ce PSD a reușit să dezindustrializeze complet zona Fălticeni, a mai reușit să demoleze ultima redută a mândriei locale, respectiv Stațiunea Pomicolă, care a fost trecută în subordinea Iașului.

Gheorghiu este cu atât mai îngrijorat cu cât acest lucru s-a petrecut „în colegiul păstorit politic de senatorul PSD Ioan Stan de profesie inginer agronom și care și-a plasat în permanență fidelii la conducerea instituțiilor județene cu profil agricol”.

„Senatorul PSD Ioan Stan a asistat pasiv și nu a mișcat un deget la implementarea acestei decizii  cu toate că timp de mai multe mandate a făcut parte din Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaților  și în cadrul Organizației Județene a PSD Suceava a făcut în permanență paradă cu influența lui la București”, se arată în comunicatul deputatului.

Bogdan Gheorghiu constată că Programul de Guvernare al PSD în județul Suceava se bazează în principal pe sabotarea județului Suceava, amintind și de faptul că banii pentru șoseaua de centură a Sucevei au dispărut din buget.

Guvernul a decis în ședința de miercuri reorganizarea Stațiunii de Cercetare pentru Pomicultură Iași și fuziunea prin absorbție cu Stațiunea de Cercetări Pomicole Fălticeni.

 


Intră acum și în grupul de