Flutur: De când PSD a preluat guvernarea, Suceava e izolată și trecută la și altele. Finanțarea pentru centura Sucevei s-a luat, drumul expres ni l-au tăiat, iar pentru banii la Sala Polivalentă trebuie să plătim slujbe ca să-i primim


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni seara, la mitingul organizat pentru susținerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Mihai Tudose că de la preluarea guvernării de PSD, județul Suceava este izolat și trecut la și altele.

„Aș vrea să spun de aici de la Suceava câteva lucruri, foarte răspicat. Suceava a ales și în vara anului trecut, nu numai în toamnă. Și în vară a ales majoritar liberalii. Nu înțeleg de ce este pedepsit acest județ Suceava în ceea ce privește finanțarea”, a spus Flutur.

El a arătat că anul trecut, pe vremea asta, aveam „negru pe alb” hârtiile cu calendarul șoselei de centură.

„În 15 septembrie trebuia să se circule pe șoseaua de centură, la Sf. Ilie, să terminăm odată aglomerația din oraș. Nu s-a întâmplat nimic. Din contră aflu cu tristețe că banii care au fost aduși anul trecut de noi, banii europeni pentru centură nu mai sunt. Se așteaptă bani de la bugetul de stat. Și erau bani europeni pe Programul Operațional de Infrastructură Mare. Semnat de Guvernul de anul trecut. Nu există acești bani. Și e bine ca Suceava să știe. Că probabil mâine, în aroganța lor, o să ne întebe de ce nu facem centura. Ei sunt la guvernare, nu noi. Drumul expres pe patru benzi Suceava – București. Nu numai că ne-au tăiat ci abia din 2022 să intrăm Suceava spre București. Nici măcar studiul de fezabilitate nu este licitat pe porțiunea de la Pașcani la București. Cum să ținem pasul cu Ardealul? Acolo se învârte roata, se construiesc autostrăzi, iar la noi nimic. Faci 10 ore până la București cu restricțiile firești de circulație pe care le avem”, a spus Flutur.

El a mai arătat că trenurile de călători circulă cu viteza de 40 de km/h și cele de marfa cu 20 km/h. „Cum să ținem pasul? Am cerut cursa Suceava – Cernăuți și retur. Ucrainenii au dat drumul și circulă până în Vadu Siret. Nici până acum nu ne-au aprobat. Oare pentru că e conducere liberală la CJ Suceava? Eu vreau să se știe bine că am încercat să dezbrăcăm haina politică, cel puțin eu, și să ne ținem de administrație, să promovăm județul să aducem investitori și am zis că nu trebuie gălăgie multă, ci fapte”, a spus Flutur.

El a mai arătat că a trecut aproape un an și Suceava este în continuare izolată.

„Unde este sala polivalentă aprobată anul trecut, 17 milioane de euro, pentru 7.000 de locuri? Nu mai este. Stăm undeva și ne rugăm, punem slujbe ca să ne dea Sala Polivalentă. Unde este conducta de gaz metan? S-au întâlnit la Sucevița și au spus că luni vom aproba în Guvern. Care luni? Nici acum. Trebuie să dăm bani la Vatra Dornei că nu ajunge gazul metan. Sunt niște lucruri concrete și vă putem spune sute și sute astfel de locuri. Faptul că suntem nevoiți să facem credite să dăm drumul la dezvoltarea în continuare a aeroportului, a Spitalului Județean, pentru că noi nu batem pasul pe loc, arată de foarte multe ori ceea ce scrie aici. Suceava este trecută pe lista de rezervă sau la etcetera. Și cred că sucevenii, indiferent de opțiunea politică de până acum a dumnealor, le-o respect, trebuie să afle adevărul”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a cerut participanților la miting să fie solidari și să lupte pentru drepturile județului Suceava și ale Bucovinei.

„Și noi avem dreptui. Și noi ne-am unit cu țara. Nu ne bagă nimeni în seamă. Că facem Centenarul îndată, unirea Bucovinei cu România, și nu am auzit o vorbă de la București spunând că și provincia aia s-a unit cu țara. Nu îi interesează. Cu toate acestea noi o să fim demni, o să ne luptăm pentru cauza noastră, a județului Suceava și a Bucovinei. Am încredere în capacitatea dumneavoastră de mobilizare, civilizată, fermă și sancționatorie atunci când este nevoie”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de