PSD Suceava apără Guvernul în cazul nefinalizării șoselei de centură a Sucevei susținând că a fost lansată procedura de selecție a firmei care să continue lucrările

PSD Suceava a respins, joi, acuzațiile aduse în ultima perioadă de parlamentarii liberali de Suceava care au arătat că Guvernul nu a finanțat în acest an această investiție care ar fi trebuit să fie încheiată la 15 septembrie potrivit calendarului de lucrări stabilit anul trecut.

„Șoseaua de centura a municipiului Suceava este din nou prilej de exprimare demagogică a parlamentarilor liberali suceveni. Aceștia acuză guvernul actual de rea-voință în cazul finalizării lucrărilor la acest obiectiv. Evident aceștia uită câteva aspecte precum faptul că această șosea a fost aprobată spre finanțare de un guvern PSD”, arată PSD într-un comunicat de presă.

Totodată, PSD Suceava subliniază că cei care critică acum uită că lucrările au început în 2008 și trebuiau finalizate în 2012 de un guvern și un Consiliu Județean PDL.

„Ei uită că responsabilii finalizării acestei lucrări (Gheorghe Flutur și guvernul PDL) au modificat proiectul inițial și noul traseu (decis nefiresc printr-o zonă afectată de alunecări) a generat costuri suplimentare astfel că valoarea proiectului a crescut nejustificat cu 62%. Ei uită de asemenea să menționeze faptul că cea mai mare parte a lucrărilor (inclusiv inaugurarea unui sector) s-a executat în timpul guvernului și Consiliului Județean PSD în perioada 2012-2016. Și uită de asemenea că Gheorghe Flutur în campania electorală a promis neîntemeiat că va determina finzalizarea acestei șosele în 3 luni (sfârșitul anului 2016)”, se menționează în comunicat.

Totodată, PSD Suceava explică în comunicat că dacă ar vrea să cunoască, în mod onest, care este stadiul lucrărilor ar cere, o informare de la CNAIR (instituția responsabilă) și ar fi aflat că în luna octombrie a fost demarată procedura de licitație pentru contractarea lucrărilor rămase de executat.

Mai mult, PSD Suceava consideră că parlamentarii liberali în loc să arate că 10 la sută din proiectele aprobate în județ prin PNDL 2 au fost contractate înaintea termenului de finalizare a depunerii acestor proiecte, emit considerații false asupra derulării programului guvernamental PNDL, din dorința derizorie de a-și vedea numele în presă.

„Au ajuns să facă ipocrit calcule asupra proiectelor deja contractate. O minimă decență i-ar fi obligat să vadă că deja 10% din proiectele depuse au fost contractate, deși perioada de depunere a proiectelor se închele la sfârșitul lunii noiembrie, iar perioada de contractare se termină la sfârșitul lunii decembrie”, se mai arată în comunicat.

Totodată, PSD Suceava salută faptul că unii parlamentari liberali despre care social-democrații susțin că nu prea pot dovedi o interacțiune susținută cu domeniul educațional, au ajuns la o concluzie axiomatică, respectiv că : „Școala îi face pe toți mari”, se arată în finalul comunicatului.

loading...