Guvernul alocă din fondul de rezervă încă 5 milioane de lei pentru DGASPC Suceava


Intră acum și în grupul de

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, alocarea de sume suplimentare pentru echilibrarea bugetelor locale. Potrivit Hotărârii Guvernului, fondurile se alocă din fondul de rezervă la dispoziția Guvernului, pentru echilibrarea bugetelor locale.Fondurile sunt cu destinație pentru susținerea sistemului de protecție a copilului și pentru susținerea centrelor publice pentru persoanele adulte cu handicap.

În baza acestei hotărâri, județul Suceava beneficiază de o alocare de 5,025 de milioane de lei, din care 3,497 milioane de lei pentru susținerea sistemului de protecție a copilului și 1,528 milioane de lei pentru centrele publice pentru persoanele adulte cu handicap.

Suma alocată județului Suceava, care are un număr foarte mare de persoane, copii în dificultate și persoane adulte cu handicap, este cu mult mai mică față de cele alocate județelor Timiș-28 de milioane de lei, Vaslui-27, 9 milioane de lei sau Iași-22,8 milioane de lei.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, anunța, marți, că prin rectificarea bugetară, CJ Suceava primea doar 1,8 milioane de lei pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava în condițiile în care necesarul de funcționare este de 8 milioane de lei.

El spunea că și în aceste condiții, din toate economiile realizate de toate structurile subordonate CJ Suceava se vor aloca fonduri pentru asigurarea necesarului de funcționare pentru DGASPC Suceava.

În ședința de miercuri a CJ Suceava urmează să fie rectificat bugetul județului cu sumele virate de la bugetul central și alocarea acestora pentru funcționarea instituțiilor subordonate.

 


Intră acum și în grupul de