Focuri de armă la frontieră în zona Straja pentru reținerea unor suspecți de contrabandă. Aceștia au fugit în Ucraina abandonând țigări de contrabandă de aproape 270.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de avertisment în zona de frontieră pe raza localității Straja pentru reținerea unor suspecți de contrabandă care însă au reușit să fugă în Ucraina abandonând 39 de colete cu țigări de contrabandă în valoare de 270.000 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava comisarului șef Ilie Poroch Serițan, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, în urma unei misiuni specifice în zona de responsabilitate, au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Straja un grup de persoane care se deplasa de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au încercat reținerea suspecților și i-au somat prin voce, iar din cauză că aceștia nu s-au supus, au fost trase trei focuri de avertisment.

Nici de această dată suspecții nu s-au supus somaţiilor, au abandonat coletele și au fugit pe teritoriul statului ucrainean.

Polițiștii de frontieră suceveni au anunțat imediat autoritățile de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului și au verificat zona.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit abandonate 39 colete cu țigări cu 22.959 pachete de țigări, diferite mărci, de proveniență ucraineană  în valoare de 268.620 lei.

Țigările au fost confiscate, iar în continuare, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.


Intră acum și în grupul de