PMP Suceava anunță că nu susține propunerea primarului Ion Lungu privind majorarea taxelor şi impozitelor locale: Sucevenii nu trebuie să sufere din cauza „inepțiilor Guvernului PSD”


Intră acum și în grupul de

Sucevenii nu trebuie să sufere din cauza deciziilor luate de Guvernul PSD-ALDE, anunță PMP Suceava într-un comunicat de presă în care menționează că PMP Suceava nu va vota majorarea impozitelor și taxelor locale propuse de primarul Ion Lungu.

Consilierii PMP Suceava vor vota împotriva oricărei forme de majorare a impozitelor şi taxelor locale, fie că vorbim despre 0,5 % sau despre 1150%. Aceasta este o decizie pe care membrii PMP nu o consideră acceptabilă, mai ales în condiţiile în care cei care urmează să suporte majorările vor fi cetăţenii, se arată într-un comunicat de presă.

„Consiliul executiv Judeţean, întrunit în data de 23 noiembrie 2017, a hotărât să ceară aleşilor locali ai partidului să adopte poziţii ferme de respingere a proiectelor de hotărâri care prevăd majorări de taxe şi impozite locale”, a declarat Corneliu Popovici, prim-vicepreşedintele PMP Suceava.

Cetăţenii nu trebuie să sufere din cauza „inepțiilor Guvernului PSD” pe ai căror reprezentanţi i-a luat gura pe dinainte fără să se uite în buget să vadă dacă au sau nu bani pentru majorările salariale şi celelalte beneficii promise, arată PMP Suceava.

`Liderii PMP se întreabă ce fel de guvernare are România în condiţiile în care la nivel naţional, PSD se laudă cu o creştere economică, dar la nivel local se anunţă majorări semnificative ale impozitelor şi taxelor”, se arată în comunicat.

Totodată, se menționează că primăriile vor fi obligate să-şi asume responsabilitatea pentru măsurile bombastice anunţate de liderii de partid, făcute fără acoperire şi fără o fundamentare corectă.

ʺÎn condiţiile în care premierul Tudose a declarat public că România are o creştere economică de 8,6% pe trimestrul 3 al anului în curs, PMP Suceava consideră că o eventuală creştere bugetară pentru administraţiile locale aflate în dificultate trebuie făcută prin sume alocate de Guvern, şi nu prin majorări de taxe şi impozite suportate de cetăţenii judeţului sau mediul de afaceri, şi aşa sufocaţi de politicile dezastruoase ale actualului guvern PSD-ALDE”, a completat prim-vicepreşedintele PMP Suceava.

Primarul Ion Lungu propune majorarea unor taxe și impozite locale cu, în medie, 19 la sută, pentru a compensa o parte din pierderile de fonduri din cota din impozitul pe venit după ce acesta va fi redus de la 16 la sută la 10 la sută.

Fără voturile PMP, consilierii PNL Suceava nu au majoritate în Consiliul Local Suceava pentru a adopta proiectul de majorare a taxelor inițiat de primar.


Intră acum și în grupul de