Ion Lungu spune că ar fi onorat ca prefectul Mirela Adomnicăi să fie contracandidat la funcția de primar al Sucevei: Și doamnele au abilități și politice și administrative


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, joi seara, că ar fi onorat ca din partea PSD contracandidatul său la funcția de primar al Sucevei să fie actualul prefect Mirela Adomnicăi, menționând că va fi mai ușor în campanie pentru că, fiind o doamnă, nu va aduce jigniri.

„Nu m-am bătut de la egal la egal cu o doamnă. Aș fi onorat”, a spus Lungu în emisiunea Exclusiv 90 de minute când a fost întrebat dacă ar putea ca actualul prefect să fie candidat la Primăria Suceava după cum spun unii analiști politici.

Primarul a spus că nu crede că este imposibil ca sucevenii să voteze o femeie în funcția de primar.

„Nu cred că e chiar imposibil ca Suceava să voteze o femeie primar. Iată ce s-a întâmplat la București, doamna Firea a câștigat Primăria. Și doamnele au abilități și politice și administrative. Nu îi e interzis unei doamne să fie primar la Suceava”, a spus Ion Lungu.

El crede că va fi mai ușor în campania electorală dacă contracandidatul va fi o femeie.

„Sper să fie mai ușor să mă bat cu o doamnă pentru că sper ca doamnele să aibă un comportament civilizat, să nu jignească. Din punctul acesta de vedere o să fie mai ușor”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de