Alexandru Băișanu: Consilierii locali ai ALDE Suceava nu vor vota creșterea taxelor și impozitelor locale. Incompetența managerială nu poate fi compensată cu banii storși pe nedrept de la fiecare sucevean


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a anunțat, duminică, printr-un comunicat de presă, că aleșii locali ai acestei formațiuni politice nu vor vota creșterea propusă de primarul Ion Lungu cu circa 19 la sută a taxelor și impozitelor locale.

„Este trist că, tocmai de Ziua Bucovinei, primarul Ioan Lungu și administrația sa PNL-PMP, vor să mai pună încă un bir pe spinarea sucevenilor”, se arată în comunicat.

Băișanu arată că în ședința de consiliu local de marți consilierii locali ai ALDE Suceava nu vor vota această „nouă samavolnicie” după ce majoritatea PNL-PMP a decis în acest an majorarea tarifelor la căldură și salubritate.

„În urma votului dat în Consiliul Local de majoritatea PNL-PMP,  de la 1 iunie 2017 sucevenii vor plăti în plus factura la încălzire cu 35%, prețul la gigacalorie crescând de la 178 de lei la 240 de lei. Le readuc aminte sucevenilor că Ion Lungu și consilierii săi au promis în campanie că nu se va scumpi căldura furnizată în sistem centralizat, că este un contract ferm în care se stipulează acest lucru însă printr-o “scamatorie” legislativă au reușit să reprezinte mult mai bine interesele firmei Bioenergy în detrimentul intreselor cetățenilor din municipiu”, susține liderul ALDE Suceava

 

El menționează că aceeași coaliție PNL-PMP, a votat în luna iulie a anului curent o majorare a taxei de salubritate cu 80%, iar începând cu 1 august 2017, fiecare sucevean scoate din buzunar aproape dublu pentru salubritate.

„ Stau și mă întreb: În condițiile în care taxa pe salubritate a crescut atât de mult, s-a dublat aproape (de la 5 lei la 9 lei de persoană/lună), a crescut calitatea serviciilor oferite de firma care se ocupă de acest lucru? Eu va spun că nu. Dimpotrivă! Orașul este aproape năpădit de gunoaie, de tomberoane și coșuri de gunoi inestetice, iar nemulțumirea sucevenilor crește pe zi ce trece . Este de-a dreptul strigător la cer ceea ce se întâmplă în materie de salubritate în orașul nostru”, arată deputatul ALDE.

El susține că aceste două mari biruri fiind deja puse pe spinarea fiecărui sucevean, în deplin dispreț și nepăsare față de cetățean, acum administrația Lungu, PNL și PMP  mai vin cu încă un bir greu pentru suceveni, respectiv mărirea taxelor și impozitelor cu 19%.

„Ajunge, domnilor de la PNL și PMP! Ajunge domnule Ion Lungu! O spun clar și răspicat: ALDE Suceva este împotrivă, iar consilierii noștri vor vota în consecință. Incompetența managerială, nepăsarea și lenea, lipsa de viziune administrativă nu pot fi compensate cu banii storși pe nedrept de la fiecare sucevean în parte”, arată deputatul.

 

Băișanu mai susține că pe liderii PNL și PMP Suceava nu-i afectează în niciun fel aceste biruri deoarece „primarul Ion Lungu are casă la Salcea, viceprimarul Lucian Harșovschi are casă la Moara, iar viceprimarul Andronache are casă la Ipotești”.

„Trei Doamne și toți trei, cei neafectați de taxe! Mai rămân cei peste 100.000 de afectați!”, a conchis Alexandru Băișanu.

O decizie asemănătoare a luat și PMP Suceava, care a anunțat că a decis în forul județean să nu susțină majorarea taxelor și impozitelor locale.


Intră acum și în grupul de