O expoziție de fotografie „Bucovina de altădată” va fi vernisată, de Ziua Bucovinei, la Universitatea Suceava în prezența unei delegații de la Biblioteca Științifică a Universității din Cernăuți


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează, marți, de Ziua Bucovinei, expoziția de fotografie Bucovina de altădată și lansarea volumului „Teatrul esențial” de Ion Luca, îngrijit de Nicolae Cârlan în prezența unei delegații de la Biblioteca Științifică a Universității Naționale „Yuri Fedkovici” din Cernăuți.

Potrivit organizatorilor, vernisajul expoziției Bucovina de altădată va avea loc la Galeria de artă a USV, corp A, etaj I, la ora 11:00 și vor participa artistul fotograf ing. Ion Soroceanu, conferențiar univ. dr. Aurel Buzincu, director al Direcției de Cultură Suceava, lector univ. dr. Harieta Sabol și arh. Viorel Blanaru.

La ora 12:00, în Sala de Lectură „Mihail Iordache” din Corpul A, va fi lansat volumul „Teatrul esențial” de Ion Luca, îngrijit de Nicolae Cârlan. Prezentarea va fi susținută de profesor univ.dr. Mihai Iacobescu și profesor Ion Țicalo, iar evenimentul va fi moderat de profesor univ.dr. Rodica Nagy.

Manifestările se vor desăfășura în prezența unei delegații de la Biblioteca Științifică a Universității Naționale „Yuri Fedkovici” din Cernăuți, formată din: profesor univ. dr. Myhailo Zushman, director general al Bibliotecii Științifice, nibliotecar Nastasia Zahorodna, director adjunct, și bibliotecar Oxana Sichkar-Tsymbalyuk, șef Serviciu de Carte Rară și Manuscrise.

„O frumoasă colecție de imagini cu orașul Cernăuți în secolele XIX-XX va completa expoziția”, anunță organizatorii.

 


Intră acum și în grupul de