Flutur, după prima ședință a BPN al Ligii aleșilor locali din PNL: Primarii liberali sunt îngrijorați că în 2018 vor fi luați bani de la Primării de la capitolul dezvoltare și cofinanțare proiecte europene


Intră acum și în grupul de

Președintele Ligii aleșilor locali din PNL, Gheorghe Flutur, președinte al PNL Suceava, a declarat, luni, după prima ședință a BPN al Ligii aleșilor locali din PNL că primarii liberali sunt îngrijorați că prin legea bugetului de stat pe anul 2018 fondurile alocate primăriilor vor fi diminuate la capitolul dezvoltare și cofinanțare proiecte europene, dar și că vor primi mai puțini bani din cote defalcate din impozitul pe venit.

Flutur a declarat pentru News Bucovina că a condus prima ședință de constituire a Biroului Politic Național al Ligii aleșilor locali din PNL, format din 55 de membri, din care patru prim-vicepreședinți, care reprezintă conducerea a 1083 de primari și peste 12.000 de consilieri locali și județeni ai PNL.

„Astăzi am stabilit un program de acțiuni pentru 2018 și cea mai mare preocupare a noastră, a aleșilor liberali, este legea bugetului de stat pentru 2018”, a spus Flutur.

El a arătat că proiectul de lege a bugetului prezentat acum pe site-ul MFP provoacă îngrijorare în rândul aleșilor locali liberali.

„Aleșii liberali își exprimă îngrijorarea că se vor lua bani de la primării în perioada următoare, de la capitolul dezvoltare, cofinanțări de proiecte europene. Îngrijorarea este că scade suma alocată din cote defalcate din impozitul pe venit și că nu va exista sursă de finanțare pentru majorarea cu 25 la sută a salariilor din 2018 pentru anumite categorii pentru care există deja lege”, a spus Flutur.

El a arătat că deocamdată nu există o formă finală a legii bugetului, iar o poziție concretă a Ligii aleșilor locali din PNL va fi făcută publică după ce va apărea forma finală a proiectului de lege.

„Aleșii liberali încurajează inițiativa și absorbția fondurilor europene și doresc multiplicarea exemplelor de bune practici ale primarilor, din care o bună parte sunt liberali”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de