PSD Suceava: Pentru centura rutieră a municipiului Suceava sunt alocați 75 de milioane de lei anul viitor


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava susține că pentru lucrările la centura rutieră a municipiului Suceava sunt alocați 75 de milioane de lei în bugetul anului viitor și că temerile președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, nu sunt întemeiate.

„Dorim să contribuim la liniștea și pacea sufletească a sucevenilor mai ales în așteptarea Sfintei Sărbători a Crăciunului și nu-i putem lăsa pradă informațiilor false și tendențioase colportate de liderii liberalilor din județ”, se arată într-un comunicat al PSD Suceava.

Potrivit sursei citate, din respect pentru suceveni PSD Suceava se vede nevoit să răspundă din nou neadevărurilor lansate în spațiul public de Gheorghe Flutur.

„Îi reamintim că instituția responsabilă de execuția acestei lucrări este CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) și aceasta este cea mai abilitată să oferă informații corecte.Dacă dl Gheorghe Flutur ar fi vrut să afle adevărul nu ar fi inventat o discuție imaginară cu un secretar de stat și nu ar fi invocat o informație despre bugetul de stat cât timp acesta încă nu este pe masa Parlamentului, ci s-ar fi adresat instituției mai sus menționate (CNAIR)  așa cum am făcut-o și noi”, se menționează în comunicat.

PSD Suceava arată că în luna octombrie a fost demarată procedura de achiziție a lucrărilor de execuție, iar că pentru anul 2018, pentru finalizarea acestei lucrări au fost alocați 75 milioane lei.

„Astfel, când licitația pentru lucrările de execuție se va încheia constructorul desemnat va putea finaliza acest obiectiv dorit atât de mult de suceveni”, susține PSD Suceava.

În comunicat PSD Suceava reamintește liberalilor și faptul că lucrările au început în 2008 și trebuiau finalizate în 2012 de un guvern și un Consiliu Județean PDL, că responsabilii finalizării acestei lucrări (Gheorghe Flutur și guvernul PDL) au modificat proiectul inițial și noul traseu (decis nefiresc printr-o zonă afectată de alunecări) a generat costuri suplimentare astfel că valoarea proiectului a crescut nejustificat cu 62%.

„Am dori să-i sugerăm președintelui PNL Suceava ca în locul îndemnurilor ipocrite la solidaritatea tuturor parlamentarilor suceveni ar fi bine să îi sfătuiască pe colegii lui, parlamentarii liberali din județ să vină mai des acolo unde i-au trimis cetățenii adică în Parlament. Astfel poate ar primi informații mai aproape de adevăr asupra activității guvernului PSD –ALDE”, se arată în finalul comunicatului.


Intră acum și în grupul de