Deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu: PSD anulează autostrăzile în regiunea de nord est și dă astfel o lovitură fatală locuitorilor județelor Moldovei


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu, susține că PSD anulează autostrăzile din regiunea nord-est și dă astfel o lovitură județelor din Moldova în Anul Centenar.

Potrivit unui comunicat de presă al deputatului sucevean, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anunțat oficial că Autostrada A 8 Iași- Târgu Mureș nu va mai fi finanțată, dând astfel o lovitură fatală Moldovei în Anul Centenar 2018.

 „Autostrada A8 Iași-Târgu Mureș este vitală pentru dezvoltarea economică și socială a regiunii Moldova și a Republicii Moldova, având în vedere că aproximativ 70% din exportul României este către Uniunea Europeană. Cele mai dezvoltate județe în plan economic sunt cele de pe frontiera de vest a României care au acces direct la rețeua de autostrăzi a Ungariei și deci sunt conectate cu întreaga Europă. Studiile arată că după inaugurarea Autostrăzii Soarelui , ce leagă Constanța de București, PIB-ul județului Constanța s-a dublat ca volum”, arată deputatul liberal.

Gheorghiu consideră că PSD sabotează intenționat unitatea teritorială a României, perpetuând dezechilibrele regionale și îi tratează pe locuitorii regiunii Moldova ca pe cetățeni de mâna a doua.

 

„De asemenea, PSD sabotează intenționat proiectul de conectare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană prin infrastructura rutieră, practicând un naționalism fals, golit de conținut și fără rezultate”, explică Gheorghiu.

El susține că dezvoltarea economică și socială a județului Suceava depinde direct și primordial de construcția autostrăzii Iași-Târgu Mureș care va lega județul Suceava de Europa Occidentală și va crea premizele bunăstării sucevenilor.

„Sucevenii trebuie să observe că Organizația Județeană a PSD Suceava și parlamentarii PSD din Suceava nu au susținut niciodată public finanțarea autostrăzilor în Moldova”, a conchis Bogdan Gheorghiu.


Intră acum și în grupul de