Acasă Politica Nechifor: Liberalii câmpulungeni și suceveni trebuie să își asume că în acest...

Nechifor: Liberalii câmpulungeni și suceveni trebuie să își asume că în acest sezon de iarnă nu se va putea schia în Rarău. Nici acum documentația depusă la Ministerul Turismului nu e completă


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, susține că liberalii câmpulungeni și suceveni trebuie să își asume că în acest sezon de iarnă nu se va putea schia în Rarău după ce a analizat îndeaproape situația investiției realizate în zonă.

El arată într-o postare pe pagina sa de socializare că firma care execută lucrarea, respectiv firma Maghebo, aceeași care a concesionat și piața agroalimentară are o cifră de afaceri „interesantă” în ultimii ani.

„Așadar, în 2012 cifra de afaceri era de 3,8 milioane, 22 de angajați și un profit de vreo 80 de mii de lei, în 2016 înregistrează o cifra de afaceri de 14,49 milioane, cu 31 de angajați și un profit de 4,3 milioane (peste 29% din cifra de afaceri este profit, ceea ce e foarte, foarte bine pentru o firmă din domeniul construcțiilor, iar creșterea absolută, față de 2012, este de 49,4 ori!!!). Ceea ce e chiar impresionant”, scrie Nechifor.

El susține însă că alta este problema e alta, respectiv că firma având o astfel de carte de vizită financiară, cu o investiție capitală pentru municipiul în care își desfășoară activitatea, ajunge în trista situație în care sa nu fie în stare să obțină o scrisoare de garanție bancară ca să poată garanta lucrarea pe care trebuie sa o finalizeze și care a ajuns la 96%.

„Păi ce credeau? Că au construit un adăpost de patrupede? Sau o investiție de zeci de milioane, finanțată de Guvernul României și care trebuie, firește, să aibă toate elementele de legalitate în spate. Ceea ce înțeleg eu, este că pur și simplu se face o încercare de intimidare, se forțează mâna unor angajați de la minister să închidă ochii la faptul că dosarul e incomplet”, a continuat deputatul sucevean.



El consideră că o astfel de firmă ar fi trebuit să fie în măsură să își ducă la îndeplinire contractul, în condițiile în care primise avans pentru execuție și este obligată sa garanteze lucrările ca fiind în concordanță cu cerințele de proiect.

„Poate fi interpretată foiala pe acest subiect a liberalilor ca o încercare de a obține măcar imoral bani pentru o companie privată. Închei, rugând Primăria Câmpulung Moldovenesc să aibă bunăvoința să completeze corect dosarul depus la Ministerul Turismului. Este și la această oră incomplet, și oricâte presiuni ar face Flutur, sunt convins că nimeni dintre angajați nu va accepta să facă ca pe vremea aviarei. Și încă un lucru: liberalii câmpulungeni și suceveni trebuie să își asume că în acest sezon de iarnă nu se va putea schia în Rarău”, a conchis Nechifor.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version