Viceprimarul PNL Lucian Harșovschi: Era cât pe ce să „sparg televizorul” când președintele Klaus Iohannis a desemnat-o pe Viorica Dăncilă prim ministru, dar nu avea altă soluție


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul PNL al Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, joi seara, că a avut impulsul să spargă televizorul când a văzut că președintele Klaus Iohannis a desemnat-o pe Viorica Dăncilă pentru funcția de prim ministru, dar că președinte nu avea altă soluție.

El a comentat declarația liderului grupului PSD din Consiliul Local Suceava, Vasile Mocanu, care a apreciat că numirea Vioricăi Dăncilă în funcția de prim ministru este ca o cursă ștafetă.

”E ca o cursă când se schimbă partenerii.Următorul purtător al ștafetei e tot mai bun. Întotdeauna pe cel mai bun îl pui al treilea, al patrulea”, a spus Mocanu.

„Dacă nu era din Teleorman, poate înțelegeam. Al treilea e norocos întotdeauna ca în povești. Nu am nimic cu doamna (Dăncilă n.r.). Nu o cunosc și poate nu o voi cunoaște decât dacă voi merge la o ședință și să fie prezentă acolo”, a spus Harșovschi în emisiunea Exclusiv 90 de minute.

„Cel puțin aseară îmi venea să sparg televizorul când am văzut că președintele Klaus Iohannis a desemnat-o prim ministru. A fost impulsul”, a spus viceprimarul.

El a spus că acest impuls a fost justificat mai ales că și vocea străzii a criticat.

„Noi, acest impuls, trebuie să ni-l controlăm și să vedem legislația și Constituția. Constituția spune clar: în condițiile în care PNL nu a mers cu propunere de premier și opoziția nu s-a coagulat, nu au venit cu alte propuneri, cu un program de guvernare, era clar. Cum era să fie un guvern PNL cu majoritate PSD? Acum îmi dau seama că a procedat cum trebuie. Nu avea ce face”, a spus Lucian Harșovschi.

El a arătat că nu înțelege de ce PSD susține doar pe cei din Teleorman și că ei doar pe cei din Teleorman îi doresc în Guvern.

„Noi pe ăștia îi vrem. Cei din Teleorman sunt cei mai buni. Doamne ajută, că nu am nimic cu oamenii din Teleorman, dar atât timp cât vrei să-ți faci prim ministru după chipul și asemănarea liderului suprem e cam mult deja”, a spus viceprimarul.

El a subliniat că Guvernarea PSD-ALDE a generat scumpiri în lanț

Totodată, Lucian Harșovschi, a spus că românii au votat într-un fel la alegerile parlamentare din 2016 și că a spus de atunci că așteptările sunt foarte mari și că speră să reușească, dar că lucrurile merg într-o direcție proastă.

Viceprimarul a subliniat că la guvernare se poate ajunge fie prin alegeri anticipate, ori dacă nu să se aștepte încheierea ciclului electoral.

El a spus că atunci românii vor putea spune, prin vot, dacă au fost păcăliți de PSD.

„Noi, ca opoziție, trebuie să fim garantul libertății și respectării Constituției”, a declarat Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de